Quicktime X med spennende nytt

Quicktime X med spennende nytt

Quicktime får innebygd skjermopptak og direkte Youtube-opplasting.

Den nyeste betaversjonen av Snow Leopard avslører at den neste versjonen av Quicktime får innebygd skjermopptak og direkte videoopplasting til Youtube.

I forrige uke ble det sluppet en ny betaversjon av Mac OS X 10.6, også kjent som «Snow Leopard», og nå renner oppdagelsene inn. De to mest spennende er at Quicktime Player X får både innebygd skjermopptak og direkte video-opplasting til Youtube.

QuickTime X er en av de store nyhetene i neste versjon av OS X, og det er ventet at programmet blant annet vil få utvidet støtte for moderne kodeker og kanskje også et nytt grensesnitt.

I tidligere betaversjoner av Snow Leopard har det dessuten blitt oppdaget av Apple har fjernet betalversjonen Quick Time Pro og gitt tilgang til alle funksjoner som standard.

LES OGSÅ: iMovie 09: Hva er nytt?

Betaversjonene av det kommende Mac OS-et er kun tilgjengelig for utviklere - oss vanlige dødelige må trolig vente til sommeren for den endelige lanseringen.

Enkelt å lage instruksjonsvideoer

Det er AppleInsider som rapporterer at den kommende versjonen av Quicktime får innebygd skjermopptak. Det betyr at det blir mulig å filme det som vises på skjermen - noe som kan være av stor interesse for dem som vil lage egne instruksjonsvideoer. Hvorvidt det finnes en mekanisme som hindrer skjermopptak i leiefilmer og lignende, er ennå ikke kjent.

De to mest brukte programmene for skjermopptak på Mac i dag er Snapz Pro X og Screenflow. Disse må man imidlertid betale for (fra 69 dollar til 99 dollar), dermed spisser konkurransen seg til.

Direkte opplasting til Youtube

Den andre funksjonen som er blitt oppdaget i den nyeste betaversjonen av Snow Leopard, er at Quicktime får integrert Youtube-støtte. Ifølge AppleInsider vil du enkelt kunne eksportere en videofil til Youtube direkte fra en «Share...»-meny i QuickTime X-grensesnittet. Du vil også kunne laste opp videofiler til Apples egen MobileMe.

Med dette vil Apple ha innebygd støtte for Youtube på tvers av de forskjellige produktene sine. Både iPhone og Apple TV tilbyr det, samt noe av programvaren til Apple, deriblant de nyeste versjonene av iMovie. Med direkte opplasting via Quicktime blir det også tilgjengelig i både stasjonære og bærbare Mac-maskiner.