Rå 3d-ytelse: 3-veis GeForce 8

Rå 3d-ytelse: 3-veis GeForce 8

Nvidia åpner opp for å kjøre tre GeForce 8-grafikkort i samarbeid.

Nvidias teknologi for samkjøring av grafikkort, SLI, utvides nå til å støtte tre grafikkort. Løsningen kan utnyttes på hovedkort med Nvidias eget nForce 680i-brikkesett og GeForce 8-kort med SLI-støtte.

Dyre greier...

Med de raskeste modellene, som GeForce 8800GTX og 8800Ultra, skal tre kort ifølge Nvidia være nok til å spille nyere titler som Call of Duty 4, Company of Heroes Opposing Fronts, Enemy Territory: Quake Wars og Unreal Tournament 3 i 2560x1600-oppløsning i kombinasjon med svært høye kvalitetsinnstillinger og bruk av kantutjevning. Ifølge Nvidias egne tall skal skaleringen i ytelse være opptil 2,8x sammenlignet med ett enkelt kort.

nForce 680i-brikkesettet og GeForce 8-serien av grafikkprosessorer har vært på markedet i over ett år. Ut i fra det vi har sett har alle 680i-kort hatt tre pci express-kortplasser for grafikkort. Man kan imidlertid bemerke at hovedkort med 680i LT kun har to, og dermed begrenset til vanlig toveis SLI.

Å utnytte en slik løsning er ikke billig. Man bør helst ha en av markedets kraftigste prosessorer. Hovedkortene er også relativt dyre og tar man utgangspunkt i tre GeForce 8800GTX vil prisen for grafikkortene alene være over 10 000 kroner (eller over 15 000 kroner med 8800 Ultra). Man bør også ha en skjerm med 1920x1200 eller høyere oppløsning. Det vil også stilles svært høye krav til strømforsyninger og kabinett. For slike konfigurasjoner blir strømforsyninger på 1 kilowatt eller mer å anbefale.

Vi anser det som lite aktuelt å bruke rimelige GeForce 8-modeller i SLI-oppsett. Våre erfaringer er gjerne at ytelsen ved å velge ett enkelt bedre kort kan være bedre, samtidig som kompatibliteten er bedre. Vi har opplevd at en del spill lettere kan krasje eller få feil i grafikken med SLI-konfigurasjoner. For løsninger med tre kort er det uansett 8800GTX og 8800Ultra som kan benyttes.

Bakgrunnen for denne laneringen vil i hovedsak for Nvidia å vise at de ytelsesmessig er ledende. ATI vil på nyåret komme med løsninger som gir mulighet for fire Radeon HD 3870-grafikkort i samarbeid, men hvert av disse kortene er betydelig svakere enn Nvidias toppmodeller.

Med andre ord: Dette blir en løsning for de spesielt interesserte med en velfylt lommebok.

LES OGSÅ: Guide for grafikkort

Les om: