Rå grafikk til Mac

Rå grafikk til Mac

Om ryktene stemmer, kan det se ut til at Mac-folket snart får tilgang på et par ytterst heftige grafikkort.

Ifølge Mac-nettstedet Macrumors, hvis rykter ofte holder vann, planlegger AMD å slippe Mac-versjoner av både Radeon HD 4850 og HD 4870 innen kort.

Til nå har det stått relativt dårlig til på grafikkortfronten når det gjelder Mac, ofte har det kun vært mellomklassemodeller eller dårligere som har vært å få tak i.

Det siste året har dette heldigvis bedret seg noe, med blant annet Geforce 8800 GT fra Nvidia og Radeon 3870 fra AMD. Nå ser det altså ut til at sistnevnte slår på stortromma og lanserer toppmodellen Radeon HD 4870 til Mac. Det ser dog ut til at det kun er modellen med en kjerne som kommer til Mac. Dermed går Mac-folket glipp av ekstremkortet Radeon HD 4870 X2, som er utstyrt med to grafikkprosessorer og dobbelt opp med minne.

De nye kortene vil selvsagt være en velkommen oppgradering for de som like å spille på Mac, men også i en rekke foto- og videoprogrammer, som Aperture og Motion, kan man nyte godt av de kraftige grafikkortene.

Nøyaktig når de nye kortene blir å finne i butikkene er enn så lenge ikke kjent, men for Mac-folkets del håper vi det er så snart som mulig.

Les hele saken hos Macrumors.

LES OGSÅ: Macbook Air: Lett, lekker og svindyr

Les om: