Rå pc for 3d-designere

Rå pc for 3d-designere

Dell har lansert en ny stasjonær beregnet for 3d-designere og andre kreative sjeler.

Precision T3400 kan leveres med enten Intel Core 2 Duo eller Extreme-prosessor, og er basert rundt Intels nye X38 Express-brikkesett. Det betyr at maskinen byr på kortere pipelines og støtte for 1 333 MHz front-side bus, og at den leverer god ytelse selv med prosessorer med lavere klokkefrekvens.

Ifølge Dell gjør det at maskinen blir raskere enn tilsvarende maskiner med Pentium D eller Extreme Edition-prosessorer. Maskinen støtter også opp til åtte gigabyte ECC-minne på 800 MHz.

For å yte best mulig til 3d-bruk kan maskinen leveres med Nvidias Quadro FX 4600 grafikkort. Dette er kort spesielt beregnet for tunge 3d eller CAD-beregninger. Precision T3400 støtter opp til to slike grafikkort, og opp til fire skjermer for de som trenger det.

Når det gjelder lagringsplass står det også greit til, og maskinen kan leveres med fire sata-harddisker som blant annet kan settes opp i RAID-konfigurasjon.

Kabinettet er laget slik at det kan plasseres liggende eller stående etter eget ønske. Av den grunn er det også mulig å montere de optiske drevene liggende eller stående.

Dell Precision T3400 koster fra cirka 7 000 kroner for enkleste konfigurasjon til like over 60 000 kroner for en maskin med blant annet 3 GHz firekjerneprosessor, fire gigabyte minne, Nvidia Quadro FX 4600 og 1,1 terabyte lagringsplass.

Les mer på Dells nettsider.

LES OGSÅ: Heftig renderløsning fra Nvidia