Radeon HD 4890 i april

Radeon HD 4890 i april

Mye tyder på at AMD vil slippe sin nye toppmodell i Radeon-serien i april.

Med lanseringen av Geforce GTX 295 gjeninntok Nvidia topplasseringen i grafikkortverdenen, med ytelser som overgikk AMD/ATIs Radeon HD4870 X2. Det har gått rykter om et nytt Radeon-kort en stund.

De siste meldingene fra AMD tilsier at deres neste toppmodell vil være klar for salg i løpet av april.

Tidlige rykter ville ha det til at det kommende rv790-baserte kortet ville få navnet Radeon HD 4970. Mye tyder på at det navnet kun var basert på rykter, ettersom den nye informasjonen henviser til et kort kalt Radeon HD 4890.

Radeon HD 4890 vil etter alt å dømme være basert på 40nm produksjonsteknologi, noe som normalt gir bedre ytelse i kombinasjon med lavere strømforbuk og mindre varmeutvikling. Mange ventet at kortet ville komme i salg innen kort, men nå ser det altså ut til at vi må vente til april.

Grafikkortet vil kjøre med 850 megahertz på grafikkbrikken, mens gddr5-minnet vil kjøre på 975 megahertz, noe som gir en effektiv klokkefrekvens på 3,9 gigahertz.

Det er ventet at Radeon HD 4890 vil komme i to utgaver. Det ene vil være en standardversjon som kommer til lanseringen i midten av april, mens det andre vil være en overklokket modell som et ventet å komme noen uker senere. Om alt går som ventet vil den oveklokkede versjonen være mellom 25 og 30 prosent raskere enn et standard Radeon HD 4870. Prisen er ventet å havne på like under 3 000 kroner.

Les mer hos VR-Zone.

Les om: