Rask Blu-ray fra LaCie

Rask Blu-ray fra LaCie

Mandag lanserte LaCie en ekstern Blu-ray-brenner med 8x hastighet.

Mye ligger an til at Blu-ray kan bli fremtidens optiske format for datalagring, i alle fall om prisene synker og brennerne blir flere.

Nå gjør LaCie sitt for at du skal få større valgfrihet om du er ute etter en Blu-ray-brenner. Deres nye brenner, LaCie d2, er av den eksterne typen og kan skrive i opp til 8x hastighet. Brenneren er kompatibel med både Mac og Windows-baserte pc-er, og kobles til med usb eller FireWire 400.

Med en vanlig to lags BD-R-plate er det mulig å lagre opp til 50 gigabyte data i 4x eller 8x hastighet, dog begrenset til 6x om brenneren er koblet til via usb. LaCie d2 støtter også BD-RE og brennbare og overksrivbare dvd-er i både pluss og minus variant, med ett eller to lag. Valgfriheten er med andre ord stor.

LaCie har lagt med Toast 9 Titanium i pakken, et program som lar deg brenne blant annet data, video og lyd. Ifølge spesifikasjonene støtter d2 BD-ROM, BD-ROM AACS, BD-R og BD-RE. Mac-brukere bør imidlertid ha i mente at Mac OS X enn så lenge ikke støtter avspilling av Blu-ray-filmer.

LaCie d2 koster 449 dollar i USA, noe som fort kan bety at den vil koste rundt 4 000 kroner i Norge.

Les om: