Raskere AMD Phenom II

Raskere AMD Phenom II

Phenom II X4 955 er AMDs nye toppmodell.

AMD kan fortsatt ikke konkurrere med Intel når det gjelder å ha de aller raskeste prosessorene til stasjonære pc-er, men selskapets prosessorer har den siste tiden blitt mer konkurransedyktig i et segment mer relevant for de fleste – det er i praksis få som kjøper pc-er med de raskeste – og dyreste – prosessorene på markedet.

Phenom II X4 955 er AMDs nyeste modell og går i konkurranse med de raskeste firekjerneprosessorene i Core 2 Quad-serien, samt svakeste modellene i Core i7-serien. En fordel kontra i7-serien vil være totalkostnaden for prosessor, hovedkort og minne, men totalt sett er ikke prosessoren like rask som Intel Core i7 920. Phenom II 955 vil også være aktuell for de som allerede har hovedkort med AM2+-sokkel og vurderer en oppgradering til raskere prosessor. Prosessoren kan benyttes både på AM2+-hovedkort med DDR2-minne og AM3-hovedkort med DDR3-minne. DDR3 gir her ingen spesiell ytelsesforbedring og DDR2 er fortsatt rimeligere. Med tanke på framtidige oppgraderinger kan DDR3 imidlertid være mer framtidsrettet. Minnekontrolleren er en integrert del av prosessoren og det er offisielt støtte for DDR2 på opptil 1066 MHz og DDR3 på opptil 1333 MHz.

Phenom II X4 er basert på 45 nm produksjonsteknologi, har en klokkefrekvens på 3,2 GHz og hver kjerne er utstyrt med 512 kilobyte andrenivåbuffer i tillegg til at man har 6 megabyte tredjenivåbuffer som deles mellom kjernene.

Løssalgsprisen for Phenom II X4 955 er i underkant av 2 500 kroner inklusive mva.

LES OGSÅ: TEST: Billig og rask nok?

Les om: