Raskere bærbargrafikk fra ATI

Raskere bærbargrafikk fra ATI

Mobility Radeon HD 2700 er nå ATIs kraftigste grafikkprosessor for bærbare pc-er.

Mobility Radeon HD 2700 er basert på samme arkitekturen som ATIs eksisterende toppmodell for bærbare, HD 2600XT. HD 2700 rettes mot kraftige bærbare som skal benyttes til spill og underholdning. Trolig rettes modellen som en konkurrent til Nvidias GeForce 8700M.

HD 2700 er produsert med 65 nm produksjonsteknologi. Etter hvert er det ventet at ATI også vil lansere modeller basert på 55 nm produksjonsteknologi. Overgangen fra 65 til 55 nm produksjonsteknologi og små endringer i arkitekturen har på ATIs modeller for stasjonære pc-er hatt mye å si for strømforbruk og varmeutvikling. Ennå raskere grafikkprosessorer til bærbare fra ATI basert på Radeon HD 3000-serien er i vente noen måneder fram i tid.

ATIs Mobility Radeon HD 2700 støtter DirectX 10 og maskinvareakselerert avspilling av blant annet VC-1 og h.264, som blant annet benyttes på HD DVD- og Blu-ray-filmer. Grafikkprosessoren har integrert lyddekoder som benyttes mot HDMI. Det vil her være mulig å lage bærbare pc-er med direkte lydstøtte via HDMI. Om ikke pc-ene utstyres med HDMI-kontakt vil det være mulig å bruke en spesiell DVI-til-HDMI-overgang og fortsatt få lyd via HDMI. Ifølge ATI skal deres nyere grafikkprosessorer også kunne implementeres med DisplayPort - et grensesnitt for tilkobling av skjerm. Når man kan vente at DisplayPort-skjermer i større omfant blir tilgjengelig er foreløpig mest på spekulasjonsnivå. En rekke produsenter har imidlertid gitt sin støtte for standarden.

Blant annet Fujitsu-Siemens har lansert pc-er som benytter den nye grafikkprosessoren.

Mer informasjon: www.ati.com

LES OGSÅ: HP Compaq 8510p: Den nye bærbarkongen