Raskere fra Kingston

Raskere fra Kingston

Nye SSD-er med bedre ytelse.

Kingston SSD Now V+100-serien leveres med kapasitet på 64, 96, 128, 256 og 512 gigabyte. Ifølge Kingston skal ytelsen være forbedret med 25 prosent sammenlignet med forrige generasjon av V+-serien.

SSD-ene er basert på kontroller fra Toshiba. I tillegg til å støtte TRIM, som hjelper med å opprettholde ytelsen etter bruk med blant annet Windows 7, er det også støtte for Garbage Collection. Denne teknologien skal opprettholde ytelsen ved bruk av operativsystemer som ikke støtter TRIM, slik som for eksempel Windows XP, Windows Vista og Mac OS X.

LES OGSÅ:

TEST: Lynraske SSD-er

Maksimal lese- og skrivehastighet er oppgitt til 230 og 180 megabyte i sekundet. Det er støtte for 1,5 og 3 Gbps Serial ATA og SSD-en leveres i 2,5-tommers formfaktor. Kingston vil levere SSD-en alene eller i kit med blant annet 3,5-tommers festebraketter, usb-kabinett og programvare for å forenkle oppgradering fra harddisk til SSD.

Prisen på det norske markedet i skrivende stund er fra cirka 1200 kroner for 64 gigabyte-modellen. Vi tror 128 gigabyte-modellen er den mest aktuelle. Prisen er rett over 2000 kroner, hvilket gjør den såvidt dyrere enn enkelte Sandforce SF-1200-baserte SSD-er, som trolig også er noe raskere.

LES OGSÅ:

TEST: Seagate Momentus XT 7200.1 - Vellykket hybrid?

Les om: