Raskere Mac mini

Raskere Mac mini

Apples nye Mac mini er over 22 prosent raskere enn forgjengeren

Apple har i stillhet oppgradert Mac mini med Intel Core 2 Duo-prosessor. Den gjennomsnittlige ytelsesøkningen er på over 22 prosent, viser tester som Macworld har gjort.

Sammenligningen gjelder den nye Intel Core 2 Duo-baserte maskinen på 2 GHz mot forrige generasjons 1,83 GHz Core Duo-maskin.

Enkelte bransjeobservatører spådde tidligere i høst at Apple trolig vurderte å legge ned Mac mini-produktserien, men det har nå vist seg å være en høyst feilaktig spådom.

I stedet har Apple fornyet hele maskinporteføljen og sørget for at alle forbruker- og kontormaskinene, inkludert Mac mini, er basert på Intel Core 2 Duo-prosessoren.

Den stasjonære arbeidsstasjonen, Mac Pro, kjører 64-bits Intel Xeon-prosessor.

LES OGSÅ: Apple større enn Dell

Budsjett-Mac

Mac mini ble lansert i 2005 og er posisjonert som inngangsporten til Mac-verdenen for folk på stramt budsjett. Dessuten byr den på en mulighet for folk som har Windows-pc fra før, men som er nysgjerrige på Mac, til å skaffe seg en Mac uten å måtte bruke altfor mye penger. Har man skjerm samt usb-basert tastatur og mus fra før, kan man bruke dette utstyret på Mac mini.

Det er særlig testen med MPEG-2-koding i programmet Compressor 3 at den nye Mac Mini gjør det mye bedre enn forrige generasjon, med en ytelsesøkning på 35 prosent.

I Macworlds Photoshop-test kom den nye modellen ut 24 prosent raskere.

Sammenligningene gjelder den nye 2 GHz-modellen mot den forrige 1,83 GHz-modellen.

Den nye 2 GHz-modellen kommer som standard med 1 GHz minne, 120 GB disk og dvd-brenner. Prisen er 6 590 kroner inklusive merverdiavgift.

Den billigste Mac mini-modellen har Core 2 Duo-prosessor på 1,83 GHz, 80 GB disk og kombinert dvd-spiller/cd-brenner. Maskinen koster 4 990 kroner og er altså den billigste inngangsbilletten til Mac-verdenen.

Macworlds kjøperåd går ut på at Mac mini fortsatt er et godt kjøp, særlig for dem som har skjerm, mus og tastatur fra før som de kan bruke på maskinen.

Hvis ikke, er trolig de nye iMac-maskinene et bedre kjøp, med god innebygd skjerm og raskere harddisk, heter det.

Les om: