Raskere snarvei til bedriftens intranett

Raskere snarvei til bedriftens intranett

IE9 kommer med en egen funksjon som lar deg å slippe å taste inn intranettets fulle nettadresse. Dette må du gjøre for å aktivere funksjonen.

Intranett er blitt så vanlig hos mange bedrifter i dag at det ikke trenger en introduksjon.

Besøker du bedriftens intranett ofte, men er lei av å måtte taste inn intranettets fulle nettadresse hver gang du trenger å besøke siden?

Bruker du IE9 som din standardnettleser, vil du finne dette tipset nyttig.

Dette må du gjøre

Det lar deg koble den første delen av bedriftens intranettadresse til intranettet. Med andre ord: ønsker du å besøke adressen intranett.selskapxyz.no, holder det med å skrive navnet på tjeneren eller navnet på intranettet (mange bedrifter har et slikt navn på intranettet sitt).

Hvis du ikke har gjort det allerede, start IE9 og trykk på tannhjul-ikonet øverst til høyre i skjermbildet. Dette vil hente frem verktøymenyen for IE9. Klikk på menyvalget som heter Alternativer for Internett.

Et lite menyvindu vil nå sprette opp. Trykk på fanen som heter Avansert og rull nedover til du finner innstillingen som heter Gå til et intranettområde for en oppføring med ett ord i adresselinjen.

Trykk på «OK»-knappen for å bekrefte den endrede innstillingen.

Om du nå skulle befinne deg på bedriftens intranett, holder det kun å skrive navnet på bedriftens intranett eller navnet på tjeneren som intranettet tjenes fra.