Raskere SSD-er fra OCZ

Raskere SSD-er fra OCZ

Med litt ny teknologi på plass lover OCZ markant raskere SSD-er.

Minne- og tilbehørsprodusenten OCZ har nettopp lansert to nye modeller i Vertex og Agility-seriene, serier som plasserer seg i mellom- og budsjettsegmentet. Vertex 2 og Agility 2 leveres, som ssd-er flest, i 2,5 tommers formfaktor.

De nye SSD-ene er basert på kontroller fra Sandforce (SF1200) og har støtte for trim. Trim er en sentral funksjon for at ytelsen skal opprettholdes etter hvert som SSD-en har vært i bruk en stund gjennom at minneceller klargjøres til å bli brukt på nytt etter at data er slettet fra dem. Trim-teknologien støttes av Windows 7 og Linux. Tidligere har vi sett flere eksempler på SSD-er som i utgangspunktet kunne levere svært høy ytelse, men etter en viss tids bruk fikk kraftig redusert ytelse - i en del tilfeller til godt under det en vanlig harddisk kunne levere.

Ifølge OCZ er Vertex 2 og Agility 2 i stand lese og skrive data med en hastighet på henholdsvis 285 og 275 megabyte per sekund. Vertex 2 er rettet mot et noe mer avansert kundesegment enn Agility 2, og har oppgitt inn- og utdataoperasjoner til henholdsvis 50 000 og 10 000.

De nye ssd-ene fra OCZ er ventet klare for salg i løpet av april, og kommer i versjoner med 50, 100 og 200 gigabyte lagringsplass. Senere vil det også komme en modell med 400 gigabyte lagringsplass. Pris her til lands er enn så lenge ikke kjent.

Mer informasjon: www.ocz.com .

Les om: