Raskere tilgang til Google Dokumenter

Raskere tilgang til Google Dokumenter

TIPS: Bruker du Chrome, kan du ved hjelp av dette trikset få superrask tilgang til Google Dokumenter.

Etter omleggingen av Google Dokumenter, der Google Dokumenter ble en del av lagringstjenesten Google Drive, finner mange det litt forvirrende å måtte skrive drive.google.com i adressefeltet i nettleseren for å først få tilgang til en lagringstjeneste som senere inneholder lenker til de respektive kontorapplikasjonene.

Både Chrome og Google Dokumenter er utviklet av Google, så hvorfor kan man ikke få raskere tilgang til for eksempel regnearkprogrammet direkte fra Chrome? På denne måten hadde man spart seg for å skrive nettadressen til Google Drive hver gang man trenger å skrive noe inn i et tekstbehandlingsprogram.

Tilleggsmoduler

Heldigvis har Google også tenkt det samme. For å gjøre brukere av Chrome og Google Dokumenter mer produktive, har selskapet lansert tre tilleggsmoduler til Chrome (en for hver av nøkkelapplikasjonene i Google Dokumenter-pakken).

Installerer man disse modulene, kan man få enkel tilgang til de ulike applikasjonene ved hjelp av kun et museklikk. Modulene fungerer også når du ikke har nettilgang, det betyr at du kan fortsatt redigere regnearket ditt når toget kjører gjennom tunnelen.

Modulen for Google Dokumenter kan lastes ned fra denne adressen: goo.gl/tq0Ts, mens modulen for Regneark kan hentes fra: goo.gl/FoLpV og modulen for Presentasjon lastes ned fra: goo.gl/c3JYz. Etter at modulen er installert, vil du se en snarvei til den aktuelle tjenesten når du oppretter en ny blank fane i Chrome (se skjermbilde).