Reinstallasjon på et øyeblikk

Reinstallasjon på et øyeblikk

Det tar tid å få på plass alle programmene man bruker etter en reinstallasjon av Windows. Ved hjelp av Ninite kan mye gjøres raskere.

For mange er det en rekke programmer og verktøy som skal på plass når man har reinstallert Windows eller holder på å sette opp en ny maskin. Eksempler kan være Firefox, Messenger, iTunes, VLC, Spotify, Picasa, Paint.net, AVG, Adobe Acrobat Reader, JAVA JRE, Flash, µTorrent, WinRAR og en rekke andre programmer.

Å laste ned disse programmene i nyeste versjon og kjøre installasjonen tar tid. Det er her Ninite gjør det hele veldig mye enklere. Fra Ninites webside krysser man enkelt av hvilke applikasjoner man ønsker å installere. Videre genereres en kjørbar fil som man laster ned og kjører - videre blir alle programmene man har valgt lastet ned og installert omtrent uten at du trenger å foreta deg noe som helst. Har man et program installert fra før som man velger å installere vil det bli foretatt en oppgradering av programmet. Filen fra Ninite-tjenesten er bare på noen få hundre kilobyte - resten av filene lastes ned fra utviklerne.

Ninite-tjenesten har eksistert en stund. Tidligere var man avhengig av invitasjoner for å ta tjenesten i bruk, men for en stund tilbake ble den åpnet opp for alle. Foreløpig er det cirka 70 applikasjoner som kan lastes ned og installeres via tjenesten, men det jobbes med å få på plass flere - og brukere kan også foreslå nye programmer som skal legges til.

Utvikler ønsker imidlertid ikke å legge til for mange applikasjoner, slik at løsningen blir uoversiktig å vedlikeholde i henhold til å holde applikasjonene oppdatert etter hvert som utviklerne endrer nedlastingsadresser for siste versjon eller gjør endringer slik at det automatiske installasjonen av programmet ikke fungerer.

Gratis

Ninte-tjenesten er gratis og man trenger ikke å registrere seg. Man kan betale for Pro-abonnement som gir forbedrede muligheter for en lokal bufring av alle installasjonsfiler for blant annet installasjon på flere pc-er, samt kommandolinjeopsjon med stille installasjon som kan være hensiktsmessig for installasjon av programmene på maskiner i nettverket.

Tjenesten er tilgjengelig på www.ninite.com .

Les om: