Rekordlave minnepriser

Rekordlave minnepriser

Mer minne kan gi betydelig bedre ytelse. Nå er minneprisene så lave at du absolutt bør vurdere en oppgradering!

Har du en stasjonær pc som benytter DDR2-minne koster 2 gigabyte ekstra minne koste deg nå under 500 kroner. For en litt eldre pc med førstegenerasjons DDR-minne er prisen høyere enn for DDR2, men fortsatt godt under tusenlappen.

Prisen er heller ikke ille for de flest bærbare pc-er. 1 gigabyte ekstra til den bærbare pc-en koster gjerne ikke mer enn 250 kroner hvis DDR2 benyttes. Prisen for DDR til bærbar er gjerne 6-700 kroner.

LES OGSÅ: Vi trenger 64-bit

Med andre ord er nyere minneteknologier det rimeligste, men effekten kan være størst på et litt eldre system hvor minnemengden i utgangspunktet er begrenset.

2 gigabyte minne anbefales for Windows Vista. Det er heller ingen ulempe for Windows XP. Selv om ikke applikasjonene man benytter er de mest minnekrevende skal man huske at Windows utnytter ledig minne for å øke ytelsen – dette blant annet gjennom å bufre filer og annen data som nylig er blitt benyttet.

Med andre ord, har du nettopp avsluttet en applikasjon eller lukket en fil vil det gjerne gå raskere å starte applikasjonen eller åpne filen enn når du gjorde det første gang. Bakgrunnen for dette er at de aktuelle dataene er bufret og trenger ikke å bli lastet fra harddisk.

Minneprodusentene gir gjerne mulighet til å søke opp din pc eller hovedkort for å finne hvilke passende moduler de har.

Hvilke minnemoduler du skal velge blir avhengig av hva pc-en din støtter. De fleste produsentene, og en del forhandlere, har såkalte minne konfiguratorer på sine websider. Man kan her søke opp pc-en man har eller hovedkortet og få vite hvilke minnemoduler som kan benyttes. Flere gir også informasjon om hvor mye minne som maksimalt kan installeres. Husk at en del konfigurasjoner har i utgangspunktet blitt levert med flere minnemoduler og uten ledige minnespor.

For eksempel en bærbar pc kan ha blitt levert med 2 x 512 megabyte, og kjøper man en 1 gigabyte-modul må en av modulene tas ut. Når det gjelder anbefalte produsenter kan vi trekke fram aktører som for eksempel Corsair, OCZ, Crucial, Kingston, Apacer, Geil og Mushkin.

For mer informasjon om minne og oppgradering kan du se vår Guide for pc-minne.

LES OGSÅ: Slik installerer du minne

Les om: