Rekordraske flashdisker

Rekordraske flashdisker

Et koreansk selskap gjør krav på høyeste lese- og skrivehastighet for flashmedier så langt.

Flashminne gir raskere skriving og lesing, lavere strømforbruk og null støy, sammenlignet med magnetiske lagringsmedier. Det siste året har flash-disker blir mer og mer utbredt, også som erstatning for harddisker i bærbare pc-er.

LES OGSÅ: Klart for flere bærbare med flashdisk

Men er du på utkikk etter flashdisk for å få bedre yteevne, bør du finstudere spesifikasjonene, mener markedsdirektør Sean Roh i koreanske Mtron. Dette selskapet som lager sin egen flashdisk, hevder å ha oppnådd en kontinuerlig lesehastighet på 100 megabyte per sekund (MBps) og skrivehastighet på 80 MBps.

LES OGSÅ: Flash med masse plass

Markedsledende Sandisk oppgir hastigheten på sine flashdisker til 67 MBps (lesehastighet) og 47 MBps (skrivehastighet). Samsung oppgir henholdsvis 56 og 32 MBps.

Ifølge Mtron skyldes den overlegne hastigheten at selskapet har utviklet en skreddersydd styringsbrikke. Hastighetene ble påvist i en sammenlignende "blindtest" under messen SEK i Seoul, der Mtron var fullstendig overlegen konkurrentene. Resultatene bekreftes av IDGs korrespondent i Øst-Asia, som var tilstede.

I testen oppnådde Mtrons flashdisker 97 MBps på lesing og 72 MBps på skriving. Mtron ble startet opp for bare tre år siden, men har allerede tegnet avtaler med flere distributører og er nå klar for å selge sine 2,5 og 3,5 tommers disker til pc-produsenter.

Les om: