Reparer ødelagte zip-filer

Reparer ødelagte zip-filer

Denne uken har vi plukket frem Zip2Fix av PC Worlds verktøykasse.

Få ting er mer irriterende enn å laste ned en større zip-fil som viser seg å være ødelagt eller «korrupt», som mange liker å si. Spesielt hvis man kun er interessert i et par filer i arkivet – da gjør det ingenting om deler av arkivet er skadet.

De fleste pakkeprogrammer i dag klarer dessverre ikke å pakke ut eller hente ut «friske» filer fra en korrupt zip-fil. Har du behov for å nappe ut en eller flere filer fra en zip-fil, kan verktøyet Zip2Fix være verdt et ærlig forsøk.

Det vi liker godt med Zip2Fix er den svært automatiserte måten som programmet fungerer på. Alt man trenger å gjøre er å trykke på «Open»-knappen og peke til zip-arkivet man ønsker å hente filer fra. Deretter er det bare å håpe på det beste. Man trenger med andre ord ikke manuelt å søke etter hvilke filer som er korrupt og hvilke som ikke er det. Når prosesseringen er ferdig, vises en oversikt over de ulike filene som ble reddet ut.

Selve reparasjonsprosessen går fort. Programmets ytelse er med andre ord bra. Naturlig nok er ytelsen sterkt knyttet til størrelsen på zip-filen og tilgjengelige ressurser på din maskin. Men vårt inntrykk er at programmet er vel så raskt som andre pakkeprogrammer som for eksempel 7-zip.

Verktøyet kommer overhodet ikke med noen garantier. Regn derfor ikke med at du skal være i stand til å redde ut samtlige vitale filer fra et arkiv. Men så koster programmet til gjengjeld heller ikke noe.

LeeLu Soft Zip2Fix 1.0
Pris: Gratis
Internett: bit.ly/p3uF2V

Les om: