Reparerer skadet musikk

Reparerer skadet musikk

Creatives nye musikkspillere gjenoppretter detaljer som er forsvunnet under komprimeringen.

Dette hevder Creative i tilknytning til lanseringen av to nye musikkspillere, Zen X-Fi og Zen X-Fi med Wireless LAN.

Musikkspillerne kommer med Creatives teknologi kalt Xtreme Fidelity X-Fi, og denne inneholder en komponent som skal være i stand til å gjenopprette de detaljene som forsvinner under komprimeringen av musikken til mp3-, WMA- og AAC-formatene.

LES OGSÅ: Creative Zen: For musikk og video

Creative kaller denne funksjonen for X-Fi Crystalizer, og den skal altså forbedre lydkvaliteten på mp3-musikk, WMA-musikk og ubeskyttet Itunes-musikk.

Streaming

ZEN X-Fi med Wireless LAN gir brukerne mulighet for å streame og laste over musikk, videoer eller bilder direkte fra pc-en til avspilleren via den innebygde trådløse nettklienten. Det foregår ved å koble pc-en til det trådløse nettverket, og mp3-avspilleren får dermed tilgang til mediefilene.

Sammen med avspilleren følger et sett Creative Premium EP-830 høretelefoner.

- Gjenoppretter lydeffekter

Craig McHugh, president og daglig leder for Creative, hevder at ved å legge inn X-Fi-teknologien i en Zen-avspiller er Creative med på å sette den høyeste standarden for lydkvalitet fra mp3-spillere.

- Musikkindustrien har ofte kommentert den dårlige kvaliteten på digitalt komprimert musikk. Det har vi gjort noe med ved utviklingen av vår X-Fi-teknologi, som kan gjenopprette lydeffekter som normalt går tapt ved ripping av musikk. Denne teknologien kan man nå også få glede av fra sin egen MP3-avspiller, fremholder han.

Innebygd høyttaler

De to nye musikkspillerne har forøvrig innebygd høyttaler (en pest og en plage på bussen og t-banen. Red-anm.), sd-kortleser, 2,5-tommers lcd-skjerm, innebygd FM-radio med 32 forhåndsinnstillinger, og innebygd mikrofon til stemmeopptak.

LES OGSÅ: Creative i500

Spillerne har «Creative Centrale»-programvare som skal gjøre det enkelt å opprette og organisere cd- og spillelister, samt overføre en lang rekke videoformater, inkludert WMV, AVI, M-JPEG, MPEG4-SP, DivX 4 og 5 samt XviD.

Programvaren gjør det også mulig å koble avspilleren til Microsoft Outlook og synkronisere kontakter, kalender og oppgaveliste.

Creative ZEN X-Fi Video Converter konverterer videofiler til formater som kan brukes til trådløs streaming.

ZEN X-Fi med Wireless LAN gir gratis trådløs adgang til populære chattetjenester som Yahoo, Messenger og Windows Live Messenger. Man kan også bruke personlige avatarer.

Zen X-Fi med Wireless LAN fås i 32 GB- og 16 GB-versjoner, mens Zen X-Fi fås med 8 GB minne.

De veiledende prisene starter på 1 199 krone inklusive mva. for den rimeligste modellen, mens toppmodellen koster 2 399 kroner.

Mer info: www.creative.com .