Retro-gaming på iPhone

Retro-gaming på iPhone

LucasArts bringer det klassiske eventyrspillet Secret of Monkey Island til iPhone i en spesialversjon.

De av oss som har rundet de 30 husker sannsynligvis den dominerende spillmaskinen på den andre halvdelen av 80-tallet: Amiga-en, Commodores arvtager til C64-suksessen. De av oss som hadde maskinen hadde kanskje også det grafiske eventyrspillet «Secret of Monkey Island». Lansert i 1990 av LucasArts og en stor suksess.

Spillet var også tilgjengelig på PC og Mac, faktisk - og den gang gjorde man et stort poeng ut av av Mac-en hadde langt bedre grafikkprosessorer. Hele graphic adventure-genren var ganske stor den gang, dominert av LucasArts og Sierra, men har siden dødd en sakte død.

Men nå har LucasArts (ja, et George Lucas-selskap) pusset opp originalen med penere grafikk, remastret musikk og lyd. Spillet er i prinsippet det samme, og det er et fint, nostalgisk tilbakeblikk. Men også yngre spillere med sans for en god fortelling vil ha glede av spillet. Spillet, med betegnelsen «Secret of Monkey Island: SE» kommer på en rekke forskjellige platformer, også iPhone.

Som en gimmick kan man faktisk bytte til 8-bit original-versjonen av spillet, for å se forskjellen i lyd og grafikk. Morsomt å se hvor langt vi har kommet når det gjelder håndholdte konsoller. Men deri ligger også utfordringen. iPhone-skjermen er god, men liten - og en noe svak erstatning for en monitor.

Du kan riktignok zoome i bildet med den velkjente «tappe»-bevegelsen, men siden grensesnittet er berøringsbasert blir det fort til at fingrene dine kommer i veien, eller at finstyringen blir noe knotete for de med store fingre. Heldigvis finnes det en god hint-funksjon: Rist telefonen for varierende tips.

Med en prislapp på 45 kroner er spillet i øvre prissjikt av hva som fås kjøpt i AppStore, men dette er helt opplagt også et langt mer omfattende spill enn de fleste andre. For fans av sjangeren er det timesvis med latter og klassisk eventyrspill i vente.

Secret of Monkey Island: SE kan kjøpes i iTunes AppStore her .

«Jailbreak»-entusiaster kan installere en rekke LucasArts-spill basert på Scumm-spillmotoren. Du kan lese mer om ScummVM her .

Eller gå til LucasArts' offisielle side for Secret of Monkey Island: SE her .

Se en making of-dokumentar under.

Komponenter