Retter opp feil med ny iOS-oppdatering

Retter opp feil med ny iOS-oppdatering

Apple er sliten, men uskadet, skriver kommentator etter Apples vanskeligste uke.

Apple har i all hast lagt ut en ny oppgradering av operativsystemet for iPad, iPhone og iPod touch i kjølvannet av tilbaketrekkingen av iOS 8.0.1.

iOS 8.0.2

iOS 8.0.2 er en enkel oppdatering på vel 70 megabyte som Apple anbefaler at alle iOS-brukere installerer.

Macworld.no har lagt inn oppdateringen på en iPhone 5s og har i skrivende stund ikke opplevd noen av problemene som ble rapportert etter iOS 8.0.1-oppdateringen, som for eksempel at fingeravtrykksleseren sluttet å fungere.

Feilene etter iOS 8.0.1-oppdateringen skal imidlertid bare ha rammet brukere av iPhone 6-enheter, så våre 5s-erfaringer er ikke relevante i denne sammenhengen. Men at alt ser ut til å fungere som det skal, oppleves uansett som betryggende etter alt oppstyret.

Stor pressedekning

Oppdateringstabben til Apple har fått massiv pressedekning og har utvilsomt gitt selskapet en ripe i lakken, sammen med andre uheldige episoder den siste uken.

Selv sindige Aftenposten hadde en nesten helsides gjennomgang av problemene som dukket opp i forbindelse med iOS 8.0.1-oppdateringen.

Nyhetsnettstedet Bloomberg har gått så langt som til å navngi en mellomleder hos Apple som angivelig skal ha hatt skylden for at den uferdige 8.0.1-oppdateringen ble lagt ut.

Flere runder med dårlig pr

Dagene i kjølvannet av Apples lansering av iOS 8 og av iPhone 6 og 6 Plus har bydd på flere runder av dårlig pr for selskapet.

Først viste det seg at tredjeparts helse- og trim-apper ikke fungerte i tilknytning til Apples nye HealthKit-rammeverk.

Dernest kom det videoer som angivelig dokumenterte at de nye iPhone 6-modellene kan bli bøyd når man har dem liggende i bukselommen.

Og til slutt kom altså onsdagens pinlige iOS 8.0.1-affære.

I tillegg vil selv folk med dårlig korttidsminne huske at Apple ble beskyldt for dårlig iCloud-sikkerhetskontroll etter at nakenbilder av flere kjendiser fant veien ut i sosiale medier for kort tid siden.

Tross all kritikken og motgangen vil Apple ikke bare overleve, men komme seg greit ut av september 2014, spår Caitlin McGarry, en av redaktørene i amerikanske Macworld, i en kommentar .

- Er det mulig å selge 10 millioner nye mobiler og flytte mesteparten av kundene til et nytt operativsystem uten en eneste liten glipp? Neppe. Apple vil avslutte denne uken litt sliten, men helskinnet, skriver McGarry.

Nyordet Bendgate - som oppsto i krangelen om iPhone 6 risikerer å bli bøyd eller ikke - vil imidlertid være med oss videre, avslutter hun.

Under 40.000 berørt

Ifølge Bloomberg skal i underkant av 40.000 iPhone 6- og 6 Plus-enheter ha blitt berørt av feilene i 8.0.1-oppdateringen.

Blant feilene som oppsto, var at det ikke lot seg gjøre å ringe med de oppdaterte mobilene.

Oppdateringen som inneholdt feil, lå ute bare litt over en times tid, og Apple fulgte raskt opp med instruksjoner om hvordan man kunne nedgradere tilbake til iOS 8.0.

Feilrettinger

Det greieste er imidlertid å legge inn iOS 8.0.2-oppdateringen, som retter opp feilene som kom i den feilaktige oppdateringen og dessuten inneholder de rettelsene som det var ment at iOS 8.0.1 skulle utføre.

Dette gjelder blant annet problemer med at tredjeparts-skjermtastaturer kunne ble valgt bort igjen etter at brukeren tastet inn oppstartpassordet.

iOS 8.0 hadde en feil som førte til at enkelte apper ikke fikk tilgang til brukerens fotobibliotek. Dette er nå rettet i iOS 8.0.2.

Den nyeste oppdateringen inneholder også en del andre forbedringer, blant annet knyttet til den nye løsningen for å dele apper med andre familiemedlemmer, en feil i ringetonesystemet og i opplasting av bilder og videoer fra nettleseren Safari.

For å oppgradere din iOS-enhet til iOS 8.0.2 må du klikke på Innstillinger-ikonet og velge Generelt > Oppdatering.

Les om:

Komponenter