Rimelig 650 watt-er

Rimelig 650 watt-er

TEST: Chieftecs sin Turbo-serie er blant de rimeligste strømforsyningene i sin klasse.

Chieftec Turbo-serie består av strømforsyninger med effekt fra 600 til 850W i 50W-steg. Modellen vi har sett på er 650W-modellen CFT-650-14C.

For en vanlig stasjonær pc i dag vil en strømforsyning på 400-450W være god nok. Skal man imidlertid kombinere kraftig prosessor med ett eller to relativt kraftige grafikkort og en del annet ekstrautstyr øker behovet. For en del også vil det føles som en trygghet å ha en kraftreserve i tilfelle videre utvidelser. Spesielt når man ser på en del av de kraftigere grafikkortene på markedet i dag, så stilles det høye krav. Under maksimal belastning kan toppmodellene fra Nvidia og ATI trekke over 200W alene. Samtidig ønsker man gjerne ikke at støynivået fra pc-en skal bli for høyt.

LES OGSÅ: Ustabil pc? Sjekk strømforsyningen

Chieftec Turbo 650W er en modulær ATX-strømforsyning med 140 mm vifte. At strømforsyningen er modulær vil si at kablene kobles til etter behov. Dette gjør det enklere å holde det ryddig i pc-en, noe som gjør det enklere å komme til ved oppgraderinger og som kan være til hjelp for gjennomluftingen. En stor vifte vil ellers kunne tilsi at mer luft kan flyttes på et lavere turfall, noe som også kan gi et lavere støynivå.

Vi testet strømforsyningen på et kraftig og ellers stillegående system. Rent støynivåmessig er den ikke av det beste når belastningen blir høy, men ser vi de totale egenskapene også opp i mot prisen på 750 kroner er det ikke ille, men man må nok forvente å betale litt mer for de mest stillegående modellene på 600W eller mer. Direkte støyende vil vi heller ikke kalle strømforsyningen. Totalt sett synes vi da Chieftec Turbo 650W gir mye igjen for pengene og spenningsmessig holder den seg innenfor marginene.

Men husk, en 650W strømforsyning er mer enn hva man trenger i en gjennomsnittlig pc.

Chieftec Turbo CFT-650W-14C

Pris: Ca kr 750 inkl. mva.
Distributør: Hattelco
Internett: www.chieftec.de

+ Lav pris. Modulær.
- Ingen spesielle.

Fakta:
Effekt: 650W
Tilkoblinger:
- 1 stk. 20/24-pin hovedkontakt
- 1 stk. 8-pin EPS / 4-pin ATX12V
- 2 stk. PCI Express 6-pin
- 4 stk. Serial ATA
- 7 stk. 4-pin Molex
- 2 stk. "Floppy"
Garanti: 5 år

LES OGSÅ: Stillegående fra Corsair

Les om: