Rimelig og avansert 30-tommer fra HP

Rimelig og avansert 30-tommer fra HP

ZR30w tar over som HP sin største pc-skjerm.

Etter at de første 30-tommers skjermene kom på markedet i 2004 kan man føle at utviklingen for denne skjermstørrelsen ikke har vært spesielt stor. De rimeligste 30-tommerene har i flere år ligget på rundt 10 000 kroner. I den prisklassen finner man også HP sin nye ZR30w. Bakgrunnen for relativt få modeller og lav frekvens for utskifting av modeller kan nok blant annet henge sammen med kravene for de typiske brukergruppene. For 30-tommere kan man si at man har hatt to segmenter – de «vanlige» skjermene rettet mot en litt mer variert brukermasse innenfor grafisk bransje, 3D-visualisering/DAK og finansmarkedet, samt de skjermene spesielt tilrettelagt for veldig høy fargenøyaktighet for svært kravstore i grafisk bransje.

De siste årene har HP har siden 2007 hatt sin LP3065 på markedet – en 30-tommers skjerm som ut i fra våre erfaringer har gitt mye for pengene og vært svært konkurransedyktig.

LES OGSÅ: Usb-skjerm fra Samsung

Ut i fra spesifikasjonene kan den nye ZR30w-skjermen være egnet for et bredt utvalg av brukere. Skjermen har som sin forgjenger, og de fleste andre 30-tommers-skjermer, en oppløsning på 2560x1600 punkter. Bildet er i 16:10-format, og man har ikke gått over til 16:9 på dette segmentet.

Skjermen er basert på S-IPS-LCD-panel og skjermen skal kunne gjengi hele sRGB-fargeområdet og 99 prosent av Adobe RGB-fargeområdet, noe som ut i fra skjermens størrelse og pris virker bra. Skjermen har en fargepalett på over 1 milliard farger. Kontrastratio er oppgitt til 3000:1 og lysstyrken er oppgitt til 370 cd/m2. Responstid er 7 ms.

Skjermen har DVI- og Displayport-tilkobling, og har dermed færre tilkoblinger enn for eksempels Dells 30-tommer – prisen er imidlertid også betydelig lavere enn for Dells skjerm. Skjermen har også usb-hub med fire porter – to under og to på siden.

Skjermen har allerede dukket opp i prislistene til en del norske forhandlere, og da med en pris ned mot 10 500 kroner hos de rimeligste. Dette er for tiden er lavere pris enn hva som finnes på forgjengeren LP3065. Denne prisen er også bare så vidt over markedets rimeligste 30-tommer fra LG, som ikke stiller med like gode spesifikasjoner. Vi håper å kunne komme tilbake med en test av HP ZR30w om ikke lenge.

LES OGSÅ: TEST: Dell UltraSharp U2711 - Suveren 27-tommer

Les om: