Rimelig kabinett for mediesenter-pc

Rimelig kabinett for mediesenter-pc

Test: Antec Fusion er et godt og rimelig utgangspunkt hvis du skal bygge din egen mediesenter-pc.

Kabinettet har bredde og design som standard hi-fi-komponenter (19 tommer) og display som kan knyttes mot Windows Media Center, WinAmp og flere andre medieavspillingsapplikasjoner. Man finner dessuten volumkontroll i front. Kabinettet kan leveres med enten sølvgrå eller sort front.

Kabinettet har 430W strømforsyning. Vi har svært gode erfaringer med denne strømforsyningen, både når det gjelder støy og hva den i praksis kan levere. Man skal ha en svært kraftig pc for at ikke 430W skal holde.

Kabinettet er for hovedkort med microATX-formfaktor. Man finner her ikke like avanserte hovedkort som for vanlig ATX, men man finner kort som vil kunne gjøre en meget god jobb i en mediesenter-pc. I front av kabinettet finner man to usb-porter og firewire-port, samt linje-/hodetelefonutgang og mikrofoninngang. Det er plass til en optisk enhet og modulen for to harddisker har løsning for at vibrasjonsstøy skal reduseres.

Mye for pengene

Avkjøling er et sentralt element i en mediesenter-pc, spesielt med tanke på at støynivå gjerne også er kritisk. Vi utstyrte pc-en med nForce4-hovedkort, tokjernet Athlon 64 X2 5000+-prosessor, en harddisk og vifteløst GeForce 7600GT-grafikkort. Kabinettet har to 120 mm vifter, hvilket er en stor fordel. Disse har tre hastighetsinnstillinger. Med vår konfigurasjon holdt det å bruke den ene viften på laveste hastighet.

De rimeligste (anbefalte) mediesenterkabinettene for selvbyggere koster gjerne oppunder tusenlappen. Det er uten strømforsyning og display. Ofte følger det ikke med vifter, eller det benyttes mindre vifter i stedet for 120 mm. Antec Fusion er ikke det perfekte mediesenterkabinettet, men kombinasjonen av kabinettets design, strømforsyningen, display og vifter gjør at man får svært mye igjen for pengene.

Antec Fusion

Pris: Ca. kr 1 400 inkl. mva.
Distributør: Norek
Mer informasjon: www.antec.com

Teknisk design: 7/10
Funksjonalitet: 8/10
Pris/egenskaper: 10/10

Les om: