Rimelig pc-sekk til skolestart

Rimelig pc-sekk til skolestart

TEST: Wengers sekk gir plass til mer enn bare pc-en, er komfortabel og har så absolutt en overkommelig pris.

Merkenavnene Wenger forbinder man med normalt med lommekniver, både under Victorinox- og Wenger-navnet. Freecom på sin side forbinder vi med lagringsprodukter. I samarbeid med Freecom har Wenger lansert en serie av sekker og bagger for bærbare pc-er.

Vi har hatt pc-sekken «Sahara» i praktisk bruk et par måneders tid, og med en pris på cirka 400 kroner er dette absolutt en sekk som er verdt å merke seg.

Sekken har et hovedrom med ekstra støtdemping rundt pc-en, samt plass til bøker og papirer. Det er videre et til større rom for bøker og papirer, samt en større og flere små rom for «ting».

Blant er det et lite rom på toppen av sekken som gir enkel tilgang til småting man skal ha med seg. I det framre rommet er det også flere små oppbevaringsplasser og fester for penner og lignende.

På siden av sekken finner man en plass til for eksempel liten paraply eller en flaske, mens man på den andre siden har enda en lite oppbevaringsrom som er lett tilgjengelig. Det følger også med en avtakbar veske for mobiltelefon som er ment å bli festet på skulderreimene.

God plass

Da undertegnede dro på ferie i sommer ble sekken fylt opp med blant annet bærbar pc (HP nc6400 med 14-tommers bredformatsskjerm), lader for bærbar, mus (standard størrelse), digital speilrefleks med to objektiver, tre 2,5-tommers eksterne harddisker, mp3-spiller, kompaktkamera, lader til mp3-spiller og digitalkameraene, diverse papirer og andre småting.

Med en prislapp på cirka 400 kroner er dette et godt kjøp

Med andre ord rommer sekken godt mer enn bare den bærbaer pc-en. Selv når sekken er tungt lastet er komforten relativt godt på grunn av puter i rygg og på skulderreimene.

Produsenten spesifiserer at bærbare pc-er med opptil 15,4-tommers bredformatsskjerm eller 15-tommer standardskjerm skal passe. Størrelsen totalt for sekken skal også være innenfor grensene de fleste flyselskaper setter for håndbagasje.

Sekken er laget i nylon og polyester. Så langt virker kvaliteten bra. Rent utseendemessig ser sekken ikke ille ut. Sett opp i mot bildene i artikkelen vil vi kanskje si at sekken faktisk er finere enn på bildene.

Inntrykket så langt er at sekken sikkert kunne kostet det dobbelte og likevel vært et kurant kjøp. Med en pris på rundt 400 kroner er vi rett og slett imponert. Sekken leveres med livstidsgaranti, uten at vi er helt sikker på hva som defineres som livstid på et slikt produkt.

Forhandlere og markedspriser finner du her. Mer informasjon finner du på www.freecom.com

LES OGSÅ: F eminin pc-veske