Rimelig og stilrent fra Lian Li

Rimelig og stilrent fra Lian Li

Test: Avanserte kabinetter koster penger. Hva gir et Lian Li-kabinett til under 900 kroner?

PC7B/PC7A SCAND v3 er av de rimeligste modellene i sortimentet til Lian Li. Hva gir så et Lian Li-kabinett til under 900 kroner?

Kabinettet har fire 5,25-tommer-brønner og fem 3,5-tommer-brønner, derav to med åpning i front (f.eks. for diskettstasjon og minnekortleser). For den primære harddiskbrønnen, der tre disker kan monteres, benyttes det gummipakninger mellom disk og kabinett. Dette gir en viss reduksjon av vibrasjoner og direkte vibrasjonsstøy. Forskjellen mellom modellene PC7A og PC7B er fargen (aluminium eller sort).

Gode termiske egenskaper

Et sentralt element med kabinettet er de termiske egenskapene. Kabinettet leveres med tre 120 mm MIST-vifter som må omtales som relativt stillegående. For de fleste vil det ikke være behov for at alle tre benyttes. For mange kan det holde og bruke den ene bak, eller den bak og den i front hvis man har et system med flere harddisker.


Diskbrønnen for tre harddisker er lett tilgjengelig selv etter at alle komponenter er satt inn. Harddiskene monteres med gummiknotter mot metallet for å unngår vibrasjoner.


Har man et hovedkort som regulerer viftehastighet for kabinettvifter kan det i teorien være bedre å bruke flere vifter enn en enkelt på høyere hastighet. Den ene av viftene er plassert på en brakett over kortplassene. Denne er i hovedsak aktuell å bruke hvis man har to grafikkort eller tett med tilleggskort som utvikler en del varme. Kabinettet har også en åpning over strømforsyningen. Det er mulighet for å montere strømforsyninger med 120 mm vifte «feil vei» slik at de ikke trekker inn oppvarmet luft. Strømforsyningen vil da riktignok heller ikke være med på å avkjøle pc-en. En annen fordel med åpningen er avkjøling ved bruk av vifteløse strømforsyninger.


Sideviften kan være hensiktsmessig å bruke sammen med mange tilleggskort eller svært varmeutviklende grafikkort.


Med en pris på 895 kroner synes vi kabinettet gir god valuta for pengene. Det har ikke de samme tekniske finessene som de dyrere Lian Li-kabinettene, men generelt en bra design og godt kvalitetsinntrykk.

Lian Li PC7B/PC7A SCAND v3

Pris: Kr 895 inkl. mva.
Leverandør: Microplex.no
Mer informasjon: www.lian-li.com

Teknisk design: 7/10
Funksjonalitet: 6/10
Pris/egenskaper: 8/10

Les om: