Rimeligere DX11-Geforce

Rimeligere DX11-Geforce

Geforce GTS 450 blir rimeligste modell på Nvidias nyeste arkitektur.

Nvidia lanserte Geforce GTX 400-serien i vår for å gå i konkurranse med AMDs DirectX 11-kompatible Radeon HD 5000-serie. Serien har etter hvert fått flere modeller, og da blant annet den så langt rimeligste modellen GTX 460 i sommer.

GTS 450 er basert på samme grunnarkitektur som de dyrere GTX 400-prosessorene. Man har blant annet redusert antallet eksekveringsenheter (Shader Processors) og benytter rimeligere minne. Dette reduserer produksjonskostnader og prisen.

LES OGSÅ: TEST: Nvidia Geforce GTX 465 og 470

De rimeligste Geforce GTS 450-kortene vil ha en pris på i overkant av tusenlappen. Kortene legger seg dermed på samme pris som AMD Radeon HD 5770-baserte kort.

Dette er kort som rettes mot budsjettbeviste som ønsker et grafikkort som gir muligheten til å spille nyere spill, med utnyttelse av DirectX 11, men uten at de høyeste kvalitetsinnstillingene og oppløsningene tas i bruk. I praksis legger dette seg på minimumet av hva man kan anbefale for en pc som skal benyttes til spill.

Forskjellen mellom Radeon HD 5770 og Geforce GTS 450 ligger i praksis an til å bli svært liten, hvilket er bra i henhold til konkurransen om å få ned prisene. Det er imidlertid samtidig forventet at AMD snart vil komme med en oppdaterting av sin Radeon HD-serie.

Enkelte produsenter vil ha Geforce GTS 450-kort som er noe raskere standardmodellene. Dette gjøres gjennom "fabrikkoverklokking", der grafikkprosessor og minne kjører på litt høyere klokkefrekvens enn Nvidias design. Kortene testes for å se at de over tid skal tåle å kjøre på denne hastigheten, samt at kortene også kan ha en bedre kjølerløsning enn kort basert på Nvidias referansedesign.

Les om:

Komponenter