Ring fra låst iPhone

Ring fra låst iPhone

Sikkerhetsfeil gjør at du kan ringe og sende tekstmeldinger selv når telefonen har på kodelås.

Trodde du at din iPhone var sikker når du har valgt å aktivere kodelås for å låse telefonen? Det viser seg dessverre å være relativt enkelt å komme til alle dine kontakter og ringe hvilke nummer som helst også fra en låst iPhone med iOS 4.1, rapporterer Macworld Sverige.

Det er en bruker på MacRumors som har oppdaget den enkle fremgangsmåten for å komme forbi telefonens lås.

Tilgang på bilder

Alt du trenger å gjøre er å klikke på nødsamtale, fylle inn et tullenummer som for eksempel ###, klikke på ringe-knappen og deretter umiddelbart klikke på låseknappen. Om du har gjort riktig, åpnes den vanlige telefon-applikasjonen og du kan bla rundt i kontakter, se på favoritter eller ringe et hvilket nummer som helst via nummertastene. Ved å gå inn på en kontakt kan du dessuten sende tekstmeldinger og e-post, samt få tilgang til telefonens bildegalleri.

Perfekt for en sjalu kjæreste som ønsker sjekke hvem partneren ringer og om det fortsatt ligger bilder av eksen på hans/hennes telefon.

Ifølge Macworld.se har brukere med tilgang til betaversjonen av iOS 4.2 påpekt at feilen ikke finnes der, så enten kjenner Apple til den eller så har den forsvunnet i og med andre forandringer i koden. iOS 4.2 slippes i løpet av november.

En lignende sikkerhetsfeil ble oppdaget på iPhone i 2008, ifølge Wired. Den gang kunne man omgå skjermlåsen og få tilgang til e-post, kontakter og bokmerker. Apple fikset problemet i en sikkerhetsoppdatering av iPhone-operativsystemet.