Robuste og raske minnepinner

Robuste og raske minnepinner

Test: Med de nye Voyager GT-modellene på lover Corsair svært god ytelse

Mange forbinner Corsair med raske minnemoduler – ekstra raske minnemoduler i mange tilfeller. Selskapet har imidlertid også høy fokus på flashminneprodukter i form av minnepinner og minnekort.

Gjennom Voyager-serien av minnepinner leveres enheter med kapasitet opptil 32 GB.

LES OGSÅ: Virtuell minnepinne

Med de nye Voyager GT-modellene på 2, 4 og 8 GB loves også svært god ytelse ­ opptil 34 MB/sek leseytelse og 28 MB/sek skriveytelse. Ytelsen på minnepinner er absolutt noe man kan merke seg. En del av produktene på markedet har bare en brøkdel ytelse sammenlignet med de raskeste.

Når kapasiteten er blitt så høy som nå er det også aktuelt å overføre langt større datamengder. Det er ofte spesielt på de større modellene enkelte aktører benytter svært tregt minne, i spesifikasjonen er det ikke uvanlig med hastigheter som 10 MB/sek på leseoperasjoner og 5 MB/sek. på skriveoperasjoner.

Anbefales

Undertegnede har i et par år benyttet en tidligere Voyager-modell. En praktisk fordel med disse er gummiinnpakningen, hvilket gjør enheten mer robust. Man kan kaste minnepinnen i gulvet med relativt stor kraft uten at det gir problemer. Tildels beskyttet mot fukt er de også. Av de minste minnepinnene rent fysisk er de ikke, men ei heller store.

Den fra før raskeste minnepinnen vi har testet var fra Kingston (DataTraveler Secure), men selv om denne fortsatt kan regnes som meget rask gikk Voyager GT forbi på de fleste områdene. På store mengder små filer gjør Kingston-pinnen det bedre, men når filene blir en megabyte eller mer er Corsair-modulen svært rask.

LES OGSÅ: Fjærlett minnepinne

På større overføringer hadde vi ca. 30 MB/sek lese- og 21 MB/sek skrivehastighet, hvilket er meget bra.

Gratisprogrammet TrueCrypt er lagt ved for sikring av data på minnepinnen i tilfelle man mister den. Dette er ikke kompatibelt med Vista, men ny versjon skal være på vei. Tar man utgangspunkt i 8 GB-pinnen finner man rimeligere modeller, men disse vil normalt ha lavere ytelse og mindre robust innkapsling. Anbefales!

Corsair Voyager GT 2/4/8 GB

Pris: Ca. kr 275/550/1000 inkl. mva.
Distributør: Norek.no
Mer informasjon: www.corsair.com

Ytelse: 9/10
Fysiske egenskaper: 8/10
Funksjonalitet: 6/10
Pris/egenskaper: 8/10