Rockstar slipper første iPhone-spill

Rockstar slipper første iPhone-spill

Spillselskapet Rockstar er mest kjent for Grand Theft Auto, nå slipper de musikkspill til iPhone.

Det har lenge vært spådd at iPhone og iPod touch vil ta over som den viktigste, mobile spillplattformen. Mange utgivere opplever at salget til Nintendo DS og Sony PSP går trått, og at det er billigere å utvikle spill til Apples dingser, for ikke å snakke om at det er både enklere og billigere å distribuere spillene digitalt, fremfor å selge dem som som fysiske produkter i vanlige butikker.

Rockstar har gjort det relativt svakt med sine DS- og PSP-utgivelser, og selskapet har nå valgt å satse på iPhone og iPod touch. Tidligere i høst kunne selskapet avsløre at de jobbet med to spill til plattformen, et musikkspill kalt Beaterator og en versjon av Grand Theft Auto: Chinatown Wars. Det er førstnevnte som nå ligger klart på App Store.

Beaterator er i utgangspunktet et PSP-spill hvor du kan komponere egne sanger ved hjelp av flere tusen forskjellige samples og lyder laget av Rockstar og den kjente produsenten og rapperen Timbaland. PSP-versjonen av Beaterator kom tidligere i høst.

iPhone-versjonen av Beaterator koster 4,99 dollar på Apples App Store. Det samme spillet i PSP-versjon koster omtrent åtte ganger så mye, så om du er hypp på spillet kan det lønne seg å droppe PSP-utgaven og heller ta turen innom App Store.

Rockstar har enn så lenge ikke avslørt noe ytterligere rundt lanseringern av Grand Theft Auto: Chinatown Wars til iPhone og iPod touch, men spillet var i utgangspunktet ment lansert før jul, så det er bare å følge med på App Store i ukene som kommer.

Les om: