Røykere får ikke Apple-service

Røykere får ikke Apple-service

Apple nektet to kunder service på grunn av røyking. Røyken skader datamaskinen og dermed brytes garantien, hevder selskapet.

Eier du en Mac, bør du holde deg unna maskinen din når du røyker. Ifølge Apple er røyking skadelig for datamaskiner. I tillegg er det helsefarlig for selskapets serviceteknikere å fikse datamaskiner som utsettes for røyk, skriver The Consumerist.

Ifølge det amerikanske forbrukernettstedet har Apple nektet to kunder service på grunn av røyking. Ifølge Apple så man spor av røyk inni datamaskinene, og ettersom nikotin og tjære er på listen over helseskadelige stofferdermed er ikke garantien lenger gjeldende.

Av helseårsaker fikk ikke Apples serviceteknikere lov til å fikse maskinene. En ansatt på en Apple Store hadde dessuten fortalt en av kundene at datamaskinen «ikke kunne fikses på grunn av all tjæren fra sigarettrøyk».

Apple har foreløpig ikke kommentert om dette er vanlig praksis eller om det finnes noen grense for hvor mye røyk en Mac tåler, skriver Macworld.se.

At røyking skader elektronikk er ikke et ukjent fenomen. Blant annet har Nintendo advart mot å røyke i nærheten av Nintendo Wii, da den sliter med å lese høykapasitetsdisker i røykfulle rom.

Les om:

Komponenter