Ruter med egen billett-app

Ruter med egen billett-app

Plastkort er på vei ut - nå kan du kjøpe Ruterbillett med mobilen.

Gode nyheter for travle kollektivreisende i hovedstaden: Ruter er klar ny billett-app.

Fadesen med det digitale reisekortet i Oslo og Akershus er et sorgens kapittel, og lenge følte regionens beboere seg forbigått når det gjaldt smart løsninger for smartbilletter.

Fra reisekort til app

Men er du bruker av kollektivtilbudet i Oslo og Akershus, kan du nå glede deg over en ny billett-app. Med denne kan du betale enkeltbilletter raskt og enkelt.

Du slipper dermed å ta turen innom kiosker for å lade ditt plast-reisekort hver gang det går ut - i tillegg til at disse kun kan lades med beløp i hele hundre kroners-valører med den konsekvens at dette sjeldent går opp med reisekostnaden. Tid tar det også.

RuterBillett-appen lar deg lagre et kredittkort slik at din foretrukne betalingsform raskt kan kalles opp med et passord. Appen ser hvor du er, og du angir hvor du skal reise eller hvor mange soner.

Og kløktig nok har utviklerene lagt inn en hukommelsesfunksjon som gjør at du enkelt kan kalle opp forrige billettype og kjøpe tilsvarende på nytt. Vi er vanedyr, tross alt.

Kun enkeltbilletter i starten

For fremtiden er det tanken at det også skal bli mulig å kjøpe periodebilletter med appen. Så den utvikles fortløpende. Og du må også passe på å ha nettaksess når du kjøper billetten, samtidig som du må ha batterier i mobilen dersom det blir kontroll for å få vist frem en gyldig reise.

Og i tillegg til å kunne kjøpe billetter for Ruters busser, trikker, t-baner og båter, kan den også benyttes til NSB-billetter.

Det du skal ta høyde for er at det tar to minutter å validere billetten før den er gyldig. Du skal altså ha utført dette før du går ombord i transportmiddelet. Vi får håpe at også de som løper for å rekke trikken kan benytte seg at dette i fremtiden.

Alt i alt en velfungerende, enkel men nyttig app som garantert vil gjøre livet enklere for tusenvis av reisende. Velkommen til fremtiden!

Du kan laste ned RuterBillett gratis fra iTunes App Store her. Finnes også for Android på Google Play her.

Du kan lese mer om RuterBillett her. Se en promovideo nedenfor.