Rydd i kabel-salaten

Rydd i kabel-salaten

Sett under bordet i det siste? Ikke alle lager like fine strømforsyninger som Apple, og det kan fort bli mange ledninger der nede også.

Mac-ens strømforsyning er flott nok i seg selv, men hva med strømforsyningen til den eksterne harddisken eller skriveren, eller alle ledningene? Faren er stor for at en stor bylt av kabler og kraft-enheter ligger på gulvet under bordet og samler støv. Og strømforsyninger har jo som kjent en tendens til å tiltrekke seg rikelig av dette. Heldgivis finnes det en både enkel og elegant løsning for den som ikke order tanken på en kabelkrybbe i netting-metall under bordplaten.

LES OGSÅ:

Nytt liv for gammelt iPod docking-utstyr

BlueLounge er et firma som har spesialisert seg på smarte løsninger for den elektroniske hverdagen, som for eksempel kabelsamlere, risers (føtter) til bærbare maskiner, og også oppsamlingsenheter for altså kabler og slikt. Deres CableBox er simpelthen en eske for alle disse viderverdighetene, men den er fint utført og i seg selv mer representativ enn en gjennomsnittlig skoeske.

Boksen er cirka 40 cm lang, 15cm bred, og 13cm høy. Med andre ord er det plass til både fordelerstikk, strømforsyninger, mobil-ladere og all slags kabel-virrvarr. Kablene tres inn sideveis gjennom slisser i skroget på hver av kortsidene, og det hele tillukkes med et lokk. På undersiden er det påsatt sklisikre gummi-føtter, slik at det hele står støtt. CableBox er laget av brannsikker plast, og kommer i både sort og hvitt.

Prisen er ca. 30 dollar (ca. 200 kroner) ekskl. frakt, og den kan bestilles her.

Mange vil nok tenke litt som man ser på moderne kunst: Dette kunne jeg også lagd (til halve prisen). Men på den annen side så gjør man det aldri - så da er det kanskje like greit at noen andre har gjort det for deg. Et ukomplisert tilbehør til den foreløpig enda ikke trådløse hverdagen, og som også løser enkelte renholdsproblemer. Kjekt å ha! Video-demo under.

Les om:

Komponenter