Rykte om x86-prosessor fra Nvidia

Rykte om x86-prosessor fra Nvidia

Mer og mer tyder på at det er hold i ryktene om at Nvidia jobber med en konkurrent til AMD og Intels prosessorer.

Det er ingen hemmelighet at både Intel og AMD jobber med vanlige pc-prosessorer med integrerte grafikkontrollere. Ved å slå de to komponentene sammen vil de gjøre det enda enklere for forbrukerne og pc-produsentene. Samtidig vil denne kombinasjonen av prosessor og grafikkontroller gå grafikkprosessorprodusenten Nvidia i næringa, ved at de tar knekken på store deler av markedet for enklere grafikkprosessorer til både bærbare og stasjonære pc-er.

Nå blusser det igjen opp rykter om at Nvidia planlegger et mottrekk. Selskapet skal nemlig etter sigende være i gang med å utvikle en egen x86-prosessor. Hvis det viser seg å være hold i ryktene vil selskapet i så fall ende opp som konkurrent til både Intel og AMD.

De nye ryktene tok til etter at analytikeren Doug Freeman i Broadpoint AmTech hevdet at Nvidia i det stille har ansatt tidligere Transmeta-ansatte. Transmeta jobbet tidligere med x86-prosessorer, men selskapet gikk konkurs tidligere i år.

- Vi mener det er sannsynlig at Nvidia vil gå inn på x86-markedet. Nvidia kan ende opp som prosessorprodusent fordi de ikke har noe annet valg om de fortsatt vil tjene penger på grafikkprosessorer og brikkesett, sier Doug Freeman, ifølge EE Times.

Freeman mener det er lite sannsynlig at Nvidia vil lansere direkte konkurrenter til Intels avanserte Core i5 og i7-prosessorer, eller AMDs Phenom II-serie. Mer sannsynlig er det at selskapet, i alle fall i første omgang, vil satse på enklere og billigere prosessorer, og slik sett konkurrere mot AMDs enkleste modeller.

Det var tidligere snakk om at Nvidia vurderte å kjøpe opp brikkesett- og prosessorprodusenten VIA, men det anses nå som mer sannsynlig at de heller vil satse på å utvikle en helt egen x86-basert prosessor.

Ved siden av å hente inn tidligere Transmeta-ansatte, og etter alt å dømme satse på å utvikle egne prosessorer, har Nvidia stoppet utviklingen av brikkesett beregnet for Intels kommende prosessorer.

Les om: