Rykter om Core i7 MacBook Pro

Rykter om Core i7 MacBook Pro

"Ukjent" prosessor observert i testresultater.

Mystiske benchmarkresultater er observert på Geekbench-resultatsiden. Er det tegn på at en ny MacBook Pro er i anmarsj?

Benchmarking

Geekbench er et enkelt, men samtidig fullverdig benchmarking-verktøy for å måle ytelsen til både Mac-, Linux-, Solaris- og Windows-maskiner. Ett klikk er alt som skal til for å sette i gang målingen. Geekbench setter både prosessor og minne på prøve. Resultatene kan ses i en online-database for sammenlikning.

Nylig dukket det opp et høyst interessant resultat på sidene deres. Testen skal ha vært utført på en MacBook Pro 6,1-modell med prosessor oppgitt som Intel Core i7 M 620.

Verken typebetegnelsen eller prosessortypen er med i dagens Apple-sortiment og stemmer heller ikke 100 prosent med Intels navn på de nyeste prosessorene. Det er riktignok ventet maskiner med et liknende oppsett, men dette kan vel så gjerne være ren ønsketenkning.

Intel® Core™ i7-620M

Den offisielle betegnelsen på prosessoren er Intel® Core™ i7-620M, men avviket fra denne skrivemåten hos Geekbench kan muligens skyldes måten Geekbench formaterer tekst på.

Dessuten bør man ta med i vurderingen at resultatene på Geekbench visstnok kan forfalskes, blant annet fordi såkalte Hackintosh-maskiner - OS X installert uautorisert på selvbygget maskinvare - kan rapportere helt andre data enn Apples offisielle type-betegnelser.

Fin flyt

Men det er gått veldig lenge siden MacBook Pro-modellene ble oppdatert sist - faktisk lenger enn normalt. Det føres statistikk over slikt. Og en Core i7 64bit CPU virker ikke usannsynlig i en toppmodell. Resultatene virker forøvrig troverdige nok, og er faktisk ganske imponerende.

Det er spesielt på flyttallsoperasjoner at brikken drar avgårde. Scoren er mer enn 25 prosent høyere enn dagens 2,8 GHz Core 2 Duo-maskiner. Resultatet blir av noen tolket som et resultat av prosessering med fire kjerner. Intels Core i7 620-modeller har imidlertid bare to kjerner, men benytter fire tråder med Intels HyperThreading-teknologi. Prosessorene med typebetegnelse i7 720QM og 820QM har derimot fire kjerner. Core 2 Duo-prosessorene støtter normalt ikke fire-tråders HyperThreading, så mye av forklaringen på eventuelle gode testresultater med i7-620M-prosessor kan ha sammenheng med vellykket flertrådskjøring.

Kjernekraft

Størst utbytte av flere tråder og kjerner har man først i programmer som vet å nyttegjøre seg disse, men Apple har spesialskrevet OS X 10.6 Snow Leopard med tanke på å ha et rammeverk klart for programmere slik at programmene deres lettere kan utnytte all denne kraften.

Tradisjonelt sett har det vist seg vanskelig å skrive programmer for dette - det samme gjelder i Windows-verdenen. Det er typisk rene regneoperasjoner, som for eksempel Photoshop-filtere og slikt, som har hatt størst glede av flere kjerner. Mange foretrekker fremdeles å ha en raskere prosessor med færre kjerner enn en flerkjerne-prosessor.

Du kan lese en Google-cache av Geekbench-testen her.

Les om: