Rykter om hvit iPad 2

Rykter om hvit iPad 2

Om kun få timer lanseres mest sannsynlig ny iPad. Her er det aller siste fra ryktebørsen.

Mye tyder på at iPad 2 vil være mer en evolusjon enn revolusjon sammenlignet med den første modellen, som Apple har solgt mer enn 15 millioner av.

Som vanlig har Apple holdt kortene tett til brystet i forkant av dagens store pressearrangement, men på nettet finnes det nok av rykter og spekulasjoner om hva som kommer.

Noen av dem er mer sannsynlige enn andre, men de bør som alltid tas med en klype salt. Macworlds nyhetstjeneste IDG News har tatt tempen på ryktebørsen.

Tynnere og lettere

Mye tyder på at iPad 2 blir slankere enn før. Ryktene sier også at kanten rundt skjermen kan bli tynnere, men skjermen forblir trolig samme størrelse som før - 9,7 tommer.

Retina-skjerm kommer ikke til å bli lansert i denne oppgraderingen, til tross for tidligere rykter om en bedre høyoppløselige skjerm.

En flatere bakdel og større stereohøyttalere snakkes det også om, i tillegg til - hold dere fast - en hvit versjon.

Kamera og raskere prosessor

Det er veldig sannsynlig at Apple vil integrere et kamera på forsiden av iPad 2, slik at brukere kan føre videosamtaler. Men meningene er delte om vi får et kamera på baksiden også.

Hva gjelder rykter om maskinvare snakkes det om en raskere A5-prosessor med to kjerner og 512 megabyte eller 1 gigabyte med minne, samt et GSM/CDMA-brikkesett i 3G-modellen. Den opprinnelige iPad har en 1 gigahertz A4-prosessor og 256 megabyte minne.

Thunderbolt?

Blant de mindre sannsynlige nyhetene i iPad 2 ryktes det om SD-kortplass, en Thunderbolt-port og et nytt chassis i karbonfiber.

iPad 2 vil trolig komme med iOS 4.3, som blant annet har nyhetsabonnement, utvidet støtte for AirPlay og flere andre forbedringer. Det er blitt oppdaget henvisninger til FaceTime- og Photo Booth-apper i betaversjonen av operativsystemet, og noen spekulerer også i at Apple kan komme til å slippe en iLife-versjon tilpasset iPad 2 som tar i bruk de nye kameraene.

Prismessig vil iPad 2 trolig koste den samme som den nåværende modellen. Den første vil da gå ned i pris.

Apple-arrangementet starter onsdag kveld klokken 19 norsk tid. Følg med på Macworld.no utover kvelden.

Les om: