Rykter om superskjerm til iPad 2

Rykter om superskjerm til iPad 2

iPad 2 blir raskere og får bedre grafikk og superskjerm, ifølge nye rykter.

Den etterlengtede annonseringen av Apples neste iPad nærmer seg med stormskritt, og ryktene og de angivelige lekkasjene rundt detaljene kommer stadig hyppigere.

Blant det nyeste hører vi nå at nestegenerasjons iPad vil komme med en høyoppløselig Retina-skjerm samt en grafikkbrikke med to kjerner. Dette vil gjøre det mulig å spille av hd-video i 1080p-oppløsning, ifølge en rapport fra AppleInsider.

Den nye grafikkbrikken som kommer i den foreløpig uannonserte iPad 2, sies å kunne takle fire ganger så mye prosesseringskraft som A4-brikken i nåværende iPad, iPhone 4 og Apple TV. I tillegg introduseres en flerkjernet ARM Cortex A9-prosessor (Apples nye A5-prosessor). Dagens modell kommer med en enkjernet Arm Cortex A8-prosessor (også kjent som Apples A4-brikke)

Det er også mulig at Apple vil introdusere de nye brikkene til hele sin iOS-produktserie, inkludert nestegenerasjons iPhone, iPod touch og Apple TV, skriver Macworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Dobbel så høy oppløsning

I tillegg de nyeste spekulasjonene rundt raskere prosessor og bedre grafikk, sier det at nestegenerasjons tavle-pc-en vil komme med to kameraer (en på baksiden med blits og en på forsiden for FaceTime), samt en slankere design og større høyttaler.

Lekkede bilder som angivelig avslører skjermen til iPad 2 indikerer også at tavle-pc-en vil komme med en høyoppløselig skjerm, nøyaktig dobbelt så høy oppløsning og fire ganger så mange piksler som nåværende modell. 2048 x 1536 piksler med en DPI på 260, sier ryktene.

Et annet hett rykte er at iPad 2 vil komme med et brikkesett fra Qualcomm som håndterer både GMS, UMTS og CDMA-nettverk. Dette til forskjell fra nåværende iPhone 4, som nå finnes i to modeller for hver sin type mobilnettverk. Denne nye brikken vil også komme til neste versjon av iPhone, som er ventet til sommeren.

Engadget synes dessuten å være sikker på at iPad 2 får innebygd kortleser. Plasseringen sies å være på nedre kortsiden av tavle-pc-en, skriver Macworld.se.

Når iPad 2 lanseres er det fortsatt delte meninger om, men følger Apple sin vanlige produktsykluser på iOS-enheter er april vårt foreløpig heteste tips.

Les om:

Komponenter