Så lenge lagrer Siri samtaler

Så lenge lagrer Siri samtaler

Den talestyrte assistenten i IOS kan være en trussel mot personvernet, sjekk hvor lenge du lagres.

Siri, den talestyrte assistenten i Iphone, Ipad og Ipod Touch, kan være en trussel mot personvernet. Hver gang du bruker tjenesten lagres nemlig samtalen på Apples servere og der kan den ligge i opp til to år, skriver Wired.

Heldigvis er ikke samtalene knyttet til et spesifikt telefonnummer, epostadresse eller UDID. Apple har i stedet valgt å generere et tilfeldig tall som representerer brukeren. Etter seks måneder, forsvinner dette nummeret, noe som gjør det veldig vanskelig å spore individuelle brukere. Deretter lagres samtalen i ytterligere 18 måneder, og brukes til å forbedre kvaliteten på tjenesten.

Siri utro?

- Folk sier veldig personlige ting til Siri. De oppfordres til å se på Siri som sin fortrolige assistent og hjelper. Men Siri jobber ikke for deg. Siri samler inn menger av data for Apple og deres virksomhet, og folk burde være oppmerksomme på hva som skjer med deres personlige informasjon, hvordan den brukes, og ha mulighet til å ta informerte beslutninger om de vil dele visse typer informasjon med Siri eller ikke, sier Nicole Ozer fra organisasjonen American Civil Liberties Union (ACLU).

Det faktum er at samtalene med Siri lagres på Apples servere, er grunnen til at flere selskaper, inkludert IBM, ikke tillater sine ansatte å bruke tjenesten.

Les om:

Komponenter