Så mye kjappere er iPad 2

Så mye kjappere er iPad 2

Den nye modellen knuser originalen i ytelsestester.

iPad 2 kommer med en betraktelig raskere prosessor og grafikkprosessor enn originalen, noe vi fort la merke til da vi prøvekjørte nykommeren på Apples europeiske pressearrangement.

Men hvor mye bedre er egentlig den nye maskinvaren? AnandTech har satt iPad 2 på prøve gjennom flere testprogrammer, og særlig i spill imponerer det nye nettbrettet.

LES OGSÅ:

iPad 2 - her er vårt førsteinntrykk

Overlegen i spill

I GLBenchmark 2.0, som er en ren grafikktest, klarte iPad 2 seg 5,4 ganger bedre enn iPad, og 3,7 ganger bedre enn konkurrenten Motorola Xoom. iPad 2 oppnådde et resultat på 44 bilder per sekund i testen, mens iPad bare klarte 8,1 bilder per sekund. Motorola Xoom, som har noe høyere oppløsing på 1280 x 800 piksler, klarte 11,8 bilder per sekund.

iPad 2 kommer med en 1 gigahertz A5-prosessor, mens Xoom er utstyrt med Nvidias Tegra 2. Begge bruker en tokjernet ARM Cortex A9, men grafikkbrikkene er forskjellige. Programvaren spiller selvsagt også inn.

LES OGSÅ:

På innsiden av iPad 2

Selv hevder Apple at A5-prosessoren er dobbelt så rask sammenlignet med originale iPad. Grafikkytelsen skal være ni ganger bedre i iPad 2, ifølge Apple. AnandTechs tester viser imidlertid en praktisk prosessorytelse på 50 prosent over iPad. I grafikkytelse kan man regne med en forbedring på mellom tre og sju ganger, ifølge AnandTech.

Hva gjelder surfing kommer er iPad 2 mye raskere enn forgjengeren. iPad 2 og Xoom har ganske lik ytelse ved surfing. Lasting av nettsider går raskere på iPad-en, mens Xoom er hakket vassere i JavaScript-tester.

Med tanke på at batteritiden er den samme - på 10 timer - lover Anandtechs tester uansett godt for dem som har tenkt til å sette kloa i den nye iPad-en når den kommer til Norge den 25. mars.

LES OGSÅ:

De første anmeldelsene av iPad 2

Kameraene, da?

Amerikanske Macworld har for øvrig testet kameraene i iPad 2 opp mot kameraene i blant annet Motorola Xoom og Samsung Galaxy Tab, og hva gjelder stillbilder er Apples nye nettbrett den klare taperen. Til video er den midt på treet.

Les om: