Safari raskere enn Chrome

Safari raskere enn Chrome

Googles nye Chrome Mac-beta er dobbelt så rask som Firefox, men slår ikke Apples Safari.

Google nye beta av Chrome for Mac ble sluppet tidligere denne uka og mange tror nettleseren kan komme til å bli en solid utfordrer til Apples Safari.

I den anledning har amerikanske Computerworld satt den nye betaversjonen på prøve for å se hvor rask den er sammenlignet med konkurrentene.

Javascript-ytelse

I testen ble Chrome satt opp mot de nyeste versjonene av Safari, Firefox og Opera.

Computerworld kjørte Javascript-testen SunSpider i Mac OS X 10.6 tre ganger for hver av nettleserne, og tok deretter gjennomsnittet av resultatene.

Googles beta havner på andreplass blant de fire nettleserne som ble testet. Den rendrer JavaScript ti ganger raskere enn Opera 10.10 og nesten dobbelt så raskt som Firefox 3.6 beta 4.

Nettleseren kan imidlertid ikke matche hastigheten til Safari 4.0.4. Apples nettleser er rundt 12 prosent raskere enn Googles beta, skriver Computerworld.

Det er en helt annen situasjon enn på Windows, hvor Chrome går for å være den raskeste av nettleserne.

Skryter av rask oppstart

Og i motsetning til Windows-versjonen av Chrome, har ikke Google sagt noe om hvordan Mac-versjonens ytelse på Javascript er. Selskapet har imidlertid skrytt av den raske oppstartstiden.

- Vi er selvsagt veldig stolte av hastigheten til Google Chrome på Mac. Prøv betaen og se hvor raskt den starter opp - ikonet på docken rekker nesten ikke sprette, sa Brian Rakowski i et blogginnlegg tirsdag.

Både Google, Apple og Mozilla er ivrige når det gjelder å promotere Javascript-ytelsen på nettleserne sine. Microsoft - som ikke har laget en nettleser for Mac siden 2003 - er mer tilbakeholden og mener testene ikke gir et riktig bilde av nettleserne i bruk.

Chrome har en markedsandel på nesten 4 prosent, ifølge den siste statistikken fra Net Applications. Mesteparten av denne andelen er Windows-brukere. Internet Explorer har 64 prosent av markedet, Firefox har 25 prosent, mens Opera har 2 prosent.

Chrome Mac beta kan lastes ned fra her . Den krever Mac OS X 10.5 Leopard eller senere og kjører bare på Intel-baserte Mac-er.