Saksøker Apple, Sony og Nintendo

Saksøker Apple, Sony og Nintendo

Slåss for patent på grafikkløsningen i iPod.

Et amerikansk selskapet har saksøkt Apple, Sony og Nintendo og anklager de tre it-gigantene for å ha forbrutt seg mot selskapets patentrettigheter.

LES OGSÅ: Test: Er nye iPod shuffle for liten?

Shared Memory Graphics, et firma som holder til i California, hevder i søksmålet at selskapet innehar patentrettighetene til to grafiske akselerasjonssystemer som Apple, Sony og Nintendo har tatt i bruk uten avtale med patentinnehaveren.

iPod, PSP, PS2 og Wii

Teknologien blir brukt ulovlig i Apples iPod, i Sonys spillkonsoller PSP og PS2 og i Nintendo-spilleren Wii, hevder saksøkeren.

Det var firmaet Alliance Semiconductor som opprinnelig satt på de to omstridte patentrettighetene som Shared Memory Graphics nå hevder det er innehaver av. Patentene beskriver hvordan mikroprosessorer finjusterer grafikken ved å balansere datastrømmer fra flere forskjellige kilder.

LES OGSÅ: iPod gjennom tidene

Ifølge Wall Street Journal krever saksøkeren finansiell kompensasjon, uten at det er oppgitt hvor stort kravet er. Saksøkerens advokat sier at selskapet slåss for en «rimelig royalty» fra Apple, Sony og Nintendo samt en utvidet erstatning for tort og svie fra Sony.

Søksmålet er inngitt til en domstol i delstaten Arkansas.

Ifølge Macworld USA har Apple ikke villet gi noen kommentar til søksmålet.

Les om: