Salgsrekord for nye iPad

Salgsrekord for nye iPad

Og fredag kommer nettbrettet til Norge. Her er de offisielle norske prisene.

Tredjegenerasjons iPad ble lagt ut for salg i USA og ti andre land forrige fredag.

Mandag kunne Apple rapportere tre millioner solgte enheter, hvilket er rekord hva gjelder iPad.

Apples markedssjef kaller det for den beste iPad-lanseringen hittil. Til sammenligning tok det en måned før førstegenerasjons iPad nådde én million solgte enheter. Det tok 80 dager før tre millioner iPad 1-enheter var solgt.

Apple offentliggjorte aldri salgstallene for iPad 2 på samme måte som de andre to utgavene, men ifølge TechCrunch skal de ha blitt estimert til én million i løpet av den første helgen.

Flere land i runde tre

Det er likevel litt vanskelig å sammenligne åpningshelgen for nye iPad med tidligere modeller, da den ble lansert i flere land og var tilgjengelig for forhåndsbestilling en uke i forkant.

Tredjegenerasjonsmodellen ble lagt ut for salg den 16. mars i USA, Australia, Canada, Frankrike, Germany, Hongkong, Japan, Puerto Rico, Singapore, Sveits, Storbritannia og U.S. Virgin Islands.

iPad 3 slår likevel ikke iPhone 4S, som det ble revet vekk fire millioner eksemplarer av i løpet av åpningshelgen, ifølge Macworld USA. Da skjedde lanseringen i syv land samtidig.

Til Norge på fredag

Fredag slippes Apples nye iPad for salg i ytterligere 25 land, deriblant Norge, Sverige og Danmark. De norske prisene er som følger:

  • iPad Wi-Fi 16 gigabyte - 3 790 kroner
  • iPad Wi-Fi 32 gigabyte - 4 590 kroner
  • iPad Wi-Fi 64 gigabyte - 5 390 kroner
  • iPad 4G 16 gigabyte - 4 790 kroner
  • iPad 4G 32 gigabyte - 5 590 kroner
  • iPad 4G 64 gigabyte - 6 390 kroner

Apple vil fortsette å selge iPad 2 ved siden av iPad 3, men da til en lavere pris og kun med 16 gigabyte lagringsplass. Prisene er 2 990 for modellen med kun Wi-Fi, og 3 390 for modellen med Wi-Fi og 3G.

Les om:

Komponenter