Salgsstopp for Mac Pro i Norge

Salgsstopp for Mac Pro i Norge

Ny EU-standard gjør at Apple må stoppe salget av den tre år gamle maskinen.

Apple melder at de fra og med den 1. mars ikke lenger kommer til å selge nåværende modeller av Mac Pro i land til tilhører EU eller EFTA.

Det inkluderer land som Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island, melder Macworld Sverige.

Årsaken er en ny EU-standard, IEC 60950-1, Second Edition, som trer i kraft den datoen og som Mac Pro ikke oppfyller kravene til. Det skal skyldes problemer med strøm som forsynes gjennom I/O-porter og plasseringen av viftebeskyttelse.

- For eksempel finnes er det en fare for at brukerne skader fingrene sine i de store viftene som finnes i datamaskinen, skriver Macworld.se.

"Gammel" maskin

Mac Pro skal være eneste produkt som ikke møter kravene for standarden, noe som trolig skyldes at maskinen ikke har fått en overhaling siden 2010, skriver Macworld USA.

Den som vil bestille en Mac Pro fra Apple må gjøre det senest den 18. februar, dette for å garantere levering innen månedsskiftet. Eksemplarer som allerede finnes ute hos forhandlere, vil være tilgjengelig for salg til lageret er tomt.

Apple-sjef Tim Cook har tidligere lovet at en ny modell av Mac Pro skal bli lansert i løpet av 2013, så det kan være at en ny modell kommer innen den gamle går ut av salg.

Komponenter