Samsung endrer nettbrett-design

Samsung endrer nettbrett-design

Lanserer modifisert versjon av Galaxy Tab 10.1 i Tyskland.

Tidligere i høst fikk Apple stoppet Samsungs nye 10-tommers nettbrett i Tyskland etter at en tysk domsstol ga Apple medhold i at den var for lik Apples iPad 2.

Samsung Electronics vil nå lansere en modifisert utgave av sin Galaxy Tab 10.1 i Tyskland i neste uke for å omgå salgsforbudet i landet, melder IDG News Service.

Galaxy Tab 10.1N

Selskapet har ennå ikke bestemt nøyaktig lanseringsdato for det modifiserte nettbrettet, men den nye enheten, som har fått navnet Galaxy Tab 10.1N, har allerede dukket opp på nettsidene til tyske forhandlere.

I det modifiserte nettbrettet er høyttalerne flyttet fra sidene av enheten til fronten, samtidig som designen på rammen rundt skjermen er endret slik at sølvfargen er synlig.

- Vi har modifisert modellen for å etterkomme Apples krav, sier en talsperson for Samsung til Reuters.

Den nye versjonen av Galaxy Tab 10.1 vil bare komme i salg i Tyskland, ifølge IDG News Service.

Saksøker hverandre

Samsung er innblandet i flere rettssaker mot Apple i Europa, Asia og Nord-Amerika over patenter relatert til begge selskapenes telefoner og nettbrett. I april leverte Apple inn et søksmål mot Samsung med anklager om plagiat.

- I stedet for å satse på en egen uavhengig produktutvikling, har Samsung valgt å kopiere Apples innovative teknologi, unike grensesnitt og produktdesign. Det strider i mot Apples verdifulle åndsverk, het det i søksmålet fra Apple.

Tidligere i høst la en tysk domsstol som nevnt ned et salgsforbud mot det 10.1-tommer store Galaxy Tab-nettbrettet på grunn av designen. Apple har også midlertidig fått stoppet salget i Australia og Nederland.

Samsungs uttalelser til Reuters strider imot en kommentar selskapet har gitt til IDG News Service, hvor en talsperson påpeker at designen ble endret etter krav fra tyske myndigheter, og ikke på grunn av Apples påstander om patentbrudd.

Samsung har svart på Apples søksmål med forsøk på å forby salg av iPhone 4S i Australia, Frankrike, Italia ogTyskland.

Les om: