Samsung-pc-er til Norge

Samsung-pc-er til Norge

Samsung har annonsert sine nye bærbare pc-er for det norske markedet, og satser både i konsument- og bedriftssegmentet.

Samsung har vært representert en stund i enkelte europeiske land – tidligere i år gikk selskapet inn det danske og svenske markedet, og nå står Norge for tur. Man får her maskiner inn i en rekke forskjellige segmenter. Man har her modeller for både konsument- og bedriftsmarkedet, og modeller som er aktuelle for begge segmenter. I tillegg har man også minibærbare basert på både Intels Atom-prosessor og VIAs Nano-prosessor.

Produserer det meste selv

Samsung er et selskap som står i en unik posisjon kontra andre produsenter. Selskapet er et av verdens største teknologikonsern og kan i større grad enn noen annen produsent benytte egen teknologi og komponenter i sine pc-er. Selskapet har blant annet egen produksjon av lcd-paneler, styreingselektronikk for skjerm, minne, harddisker, SSD-lagringsenheter, optisk enhet med mer. Det er imidlertid ikke sikkert at du i en bærbar fra Samsung finner Samsungs egen teknologi. For å være mest mulig konkurransedyktig må andre divisjoner i Samsung konkurrere med tredjepartsaktører. Samsung uttaler at de nå produserer cirka 60 prosent av komponentene til sine bærbare selv i dag. Selskaper setter også sammen maskinene selv, i motsetning til en rekke andre aktører som har grunnplattformen for bærbare satt sammen av trejdepartsaktører.

Tilgjengelig snart

Pc-er fra Samsung vil være tilgjengelig på det norske markedet i løpet av våren. Første salgskanal for pc-ene vil være Komplett.no. Samsung uttaler at de jobber med flere aktører for å gi flere salgskanaler. Når det gjelder service vil Samsung benytte norske partnere for blant annet reparasjoner. Målet for reparasjonstid er tre dager. Videre skal det bli muligheter å kjøpe tilleggsavtale for raskere service og på-stedet-service. Dette er sentrale elementer for bedriftsbrukere.

Bildeserie: Mer informasjon og bilder av Samsung-modellene som kommer

Les om: