Samsung tapte på nytt i Tyskland

Samsung tapte på nytt i Tyskland

Mislyktes i å omgjøre Galaxy Tab-forbudet, men slaget er ikke over.

Samsung har mislyktes i sitt forsøk på å omgjøre det midlertidige salgsforbudet mot Galaxy Tab 10.1 som selskapet har blitt ilagt av en tyske domstoler.

Selskapet har også fått beskjed om at 8,9-tommers versjonen av nettbrettet nå også omfattes av salgsforbudet. Det skriver IDG News Service.

- Legitimerer søksmålet

Det er en domstol i Düsseldorf som nå har avvist Samsungs forsøk på å omgjøre salgsforbudet.

Dommeren påpeker imidlertid at Samsung ikke nødvendigvis bryter mot Apples patenter, slik sistnevnte hevder, men muligens mot tysk konkurranselovgivning.

Den tyske patenteksperten Florian Müller skriver i et blogginnlegg at domstolens avgjørelse bidrar til å legitimere Apples beslutning om å saksøke Samsung for Galaxy Tab 10.1, men at det er usannsynlig at søksmålet vil forplante seg til andre europeiske land.

- Apples oppfører seg kanskje aggressivt, men de overreagerer ikke. Om ikke annet er det i alle fall genuin uenighet rundt dette. Men hvor sterkt Apples Community-design står juridisk blir mer og mer tvilsomt, skriver Müller på sin Foss Patents-blogg.

Skal vurdere 10.1N

Det er også usikkert hvilke konsekvenser avgjørelsen vil ha for Samsung.

Selskapet har allerede lansert en modellen Galaxy Tab 10.1N, som har en annen design og er laget spesielt for det tyske markedet for å unngå søksmål fra Apple.

Domstolen i Düsseldorf vil snart også avgjøre hvorvidt Samsung kan fortsette å selge denne modellen.

- Det at Apple vant i dag betyr ikke nødvendigvis at de vil lykkes mot 10.1N. Dersom Samsung får lov til å fortsette å selge 10.1N, er den kommersielle betydningen av dagens avgjørelse lik null, skriver Müller.

Les om:

Komponenter