Sangen om Siri

Sangen om Siri

Apples digitale assistent har personlighet, viser det seg.

Apples digitale personlige assistent Siri har både humor og vidd, viser det seg.

Da Apple nylig lanserte iPhone 4S var det spesielt én funksjon som fikk mye oppmerksomhet: Den digitale tjenestepiken Siri.

Kunstig intelligens har lenge vært en drøm (og muligens også et mareritt) for mange teknologiinteresserte. Apples Siri har kommet så langt at hun i mange tilfeller også forstår meningen bak ordene.

I første omgang kaller Apple Siri for en betatjeneste. Så langt er det kun iPhone 4S-kunder som offisielt har tilgang, selv om hackere har klart å demonstrere at også iPhone 4 klarer å kjøre programvaren som er nødvendig.

Riktignok ikke like bra, så det er nok en grunn til at Apple har valgt å begrenset omfanget i denne omgangen. Forøvrig snakker Siri kun engelsk, fransk og tysk i første omgang.

Men i tillegg til å kunne hjelpe deg med diktering av meldinger, værvarsel og avtale-håndtering, er Siri også knyttet opp mot den digitale kunnskapsmotoren Wolfram Alpha, som kan gi deg svar på det aller meste som det finnes kvantifiserbare størrelser for.

Men hvorfor stoppe der? Spør du Siri om meningen med livet eller bekjenner din kjærlighet til henne så får du svar på tiltale i de tilfeller også. ThisIsMyNext har stilt en rekke fornøyelige spørsmål - se disse her .

Og noen har også skrevet en aldri så liten ballade til Siri. Jonathan Mann er kjent for å skrive en sang om dagen, og har gjort det over tusen ganger (!). Han har tidligere skrevet sanger om AntennaGate - en sang som ble brukt av Steve Jobs på scenen.

Og mange andre morsomme sanger også - en god del av dem om Apple-relaterte ting. Som for eksempel en sang til Steve Wozniaks fødselsdag.

Siste sang er en slags kjærlighetserklæring til vår venninne Siri. Godt gjort. Se for deg selv nedenfor.

Komponenter