Satelitt-adapter for iPhone

Satelitt-adapter for iPhone

Full samtaledekning også utenfor allfarvei.

Sliter du med dekning i påskefjellet? Da skulle du heller hatt en satelitt-telefon!

Ingen overraskelser så langt - vi vet alle at mobilnettene har sine begrensninger, og kun er delvis utbygd i grisgrendte strøk. Og ferdes du mye lagt til fjells eller til havs, eller på Svalbard, så vurder en vaskeekte satelitt-telefon.

iPhone-deksel fra Thuraya

Men disse er som kjent både dyre i innkjøp og drift. Da er det ekstra hyggelig at en av de store tilbyderene, Thuraya, nå har utviklet en iPhone-deksel som også blir til en fullverdig satelitt-telefon!

Thuraya er en konkurrent av både Iridium og Inmarsat - Iridium har den store fordelen at de dekker hele kloden og Thuraya kun to tredjedeler. Heldigvis inkluderer det Norge, Afrika, deler av Russland, Østen og ikke minst også Himalaya. Thuraya er populær blandt fjellklatrer-ekspedisjoner der, og har også den fordelen at man kan bevege seg mens man snakker.

Thuraya har forøvrig et samarbeid med NetCom i Norge, og tilbyr også løsninger der en kan kombinere satelitt-telefon med GMS-løsning.

Med SatSleeve gir Thuraya deg altså muligheten til både å ta og koble opp samtaler der dette ellers ikke er mulig. Og sleeve-en er smart nok til å bruke din iPhone som sin hjerne for å få full meny-styrbarhet, men fungerer faktisk også helt frittstående. Sistnevnte scenario tillates ved at et spesielt nummer, for eksempel til redningssentralen, forhåndsprogrammeres inn i enheten, og aktiveres med et knappetrykk. Enheten har egen høyttaler og mikrofon.

SatSleeve tilfører mobilen en del ekstra bulk og vekt, men heldigvis skyldes dette også det faktum at det sitter ekstra batteri-kapasitet i. Et LitiumIon-batteri på 3.7V Li-ion og med 2400 mAh gir deg ekstra levetid.

Første modell ser ut til kun å støtte iPhone-modeller med klassisk 30-pinners Dock-tilkobling - og formfaktoren for iPhone 4 og 4S. Pris er foreløpig ikke kjent, heller ikke leveringstid, men på kostnadssiden kan vi kanskje håpe på en pris rundt 5000 kroner.

Husk at for å kunne benytte satelitt-funksjonen vil du trenge et abonnement hos en av Thurayas partnere, og som eventuelt også tillater GMS-svitsjing - eller et rent Thuraya SIM-kort.

Du kan lese mer om Thuraya SatSleeve her . Sjek ut en promovideo nedenfor.

Les om:

Komponenter