Se hva som skjer med mobil-batteriet

Se hva som skjer med mobil-batteriet

Tester ved laboratorium i Japan viser faren med skadde lithium-batterier. Se video!

En test gjennomført av det Japansk testinstituttet NITE (National Institute for Technology and Evaluation) viser at det kan være meget farlig å ikke bytte ut skadde lithium-batterier.

Disse batteriene er ekstremt valige i alt fra smart-telefoner og klokker, bærbare pc-er og mange andre konsumentprodukter. Disse er vanligvis sikre, men en rekke ulykker med batterierne i telefonene til både Samsung og Apple har vist at batteriene kan brenne og i verste fall eksplodere.

Som en del av sitt arbeid med å teste forbruker-elektronikk testes det her batterier på størrelse med de vanligste mobil-batteriene. Batteriene fikk et relativt lett slag fra hammeren før de ble lagt på en arbeidsbenk uten tilkoblinger av noe slag. Etter en stund eksploderer batteriet på grunn av at kretsene ble ødelagt og kortsluttet. Dette øker temperaturen innvendig og ører til en termisk reaksjon.

Det spekuleres i om denne reaksjonen har vært grunnen til branner i batteriene hos Tesla, etter at disse har fått slag og skader fra kollisjon eller lignende.

For å unngå slike problemer har vi bare ett råd: bytt alle batterier som har fått en slagskade.

Video er hentet fra IDG/Martyn Williams.

Komponenter