Seagate vil satse på flash

Seagate vil satse på flash

Ifølge ferske rapporter planlegger også Seagate å starte produksjon av flashdisker.

Seagate er en av de store harddiskprodusentene, men leverer enn så lenge bare tradisjonelle harddisker med magnetisk lagring.

Nå sier selskapets toppsjef, Bill Watkins, at selskapet har planene for en SSD-satsing klare.

- SSD er med i alle planene våre for fremtiden, sier Watkins i et intervju med The Wall Street Journal.

Det sies ikke noe om når flashdiskene (SSD – Solid State Drive) vil være klar for salg, eller i hvilke størrelser de vil komme.

Flashdisker har en rekke fordeler i forhold til tradisjonelle harddisker. Ettersom de ikke benytter seg av magnetiske plater som må spinne er strømforbruket svært lavt sammenlignet med vanlige harddisker. De er også mindre utsatt for skader ved brå bevegelser og støt.

Selv om Seagate enn så lenge ikke lager rene flashdisker, jobber de med flashminne i harddisker, men da i såkalte hybriddisker. Dette er vanlige platebaserte harddisker med et mellomlager bestående av flashminne.

Seagates hybriddisker i Momentus-serien benytter seg av flashminne for å lagre de mest brukte filene på datamaskinen, slik at harddisken ikke trenger å spinne opp hver gang disse filene skal hentes frem. Disse diskene er beregnet for bruk i bærbare datamaskiner, og kommer i størrelser opp til 160 gigabyte.

LES OGSÅ: Slik fungerer flash

Les om: