Selg egne bøker til iPad

Selg egne bøker til iPad

Slik kan du publisere selv på Apples iBookStore.

Går du svanger med en besteselger, eller har kanskje allerede en bok som du ønsker distribuert i det amerikanske markedet? Bli din egen forlegger med Lulu.

Apples iPad er en liten revolusjon når det gjelder e-bøker. Apple var ikke først i denne kategorien, og noen hevder at Amazons Kindle er en bedre e-bok-leser. Men iPad-ens suksess er selvfølgelig forankret i det at den kan så mye mer. Og forøvrig: Den er en ypperlig e-bok-leser.

Og med iPad introduserte Apple også en egen elektronisk bokhandel, kalt iBookStore. Så dersom du mener du har innhold på hånden som burde finne veien dit, så er ikke dette forbeholdt kun de store forlagene.

Les også: iPad - innertier fra Apple

Med litt hjelp kan du få dine egne fremstøt mot en Nobelpris i litteratur ut i salg. Du trenger ingen avtale med et stort forlag - takket være Lulu kan du bli din egen forlegger. Lulu bare hjelper deg på veien.

Hva er så kriteriene for å kunne få solgt elektroniske bøker på iBookStore? Vel, du trenger et ISBN-nummer. Lulu kan skaffe deg et slikt gratis. Videre trenger du en ePub-fil av boken din - Lulu kan generere den for deg, eller du kan gjøre det selv.Videre må denne ePub-filen sertifiseres - du kan lese mer om dette hos Lulu.

Når det gjelder prissettingen så er det også egne regler for dette hos Apple, og Lulu hjelper deg med å finne riktig sted å legge seg på. Apple tar en liten fortjeneste for å drifte butikken, og Lulu tar litt for å hjelpe deg realisere dine drømmer. Som typisk eksempel nevnes at dersom en bok selges for 10 dollar så får du som rettighetshaver cirka 5,60 dollar på bunnlinjen.

Les også: Bok- og tidsskriftrace mot iPad

Og som om ikke det var nok så kan Lulu faktisk også hjelpe deg med å få utgitt den analoge varianten av e-boken - den klassiske papir-boken.

Og med det kommende OS 4 for iPhone - etter planen tilgjengelig i sommer - vil også iBooks gjøre sin inntreden for iPhone og iPod touch. Apple-sjef Jobs hintet også om en Mac-versjon, selv om dette er ubekreftet.

Via Lulu.

Les om:

Komponenter